avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... executare silita vizite minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

executare silita vizite minor

Buna ziua.
As dori daca se poate sa imi raspunda un executor judecatoresc. Am primit ieri somatie de executare silita vizite minor, dar am unele intrebari:
1.Executorul ne-a invitat marti pe minor si mama la sediul lui de la ora 16, mentionez ca tatal are vizita de la 18 cu ridicarea minorului de la locuinta mamei? Intreb daca acesta poate constitui un motiv pentru care nu s-a intocmit corect procedura de somatie?
2.Avand in vedere poprirea in favoarea creditorului (tatal), daca este normal sa se procedeze astfel, anterior primirii somatiei si daca depun contestatie avand si motive de fond,
- va urma o interventie cardiaca pentru minor undeva intr-o luna
-relatia deficitara cu tatal care a supus copilul la rele tratamente
3.Daca se depune luni dimineata contestatia si se admite, marti mai trebuie urmata procedura de somatie?
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 21:51, 1 Octombrie 2022
Este obligatorie prezenta unui psiholog dar daca un copil minor are un handicap psihiatric legea nu interzice sa fie prezent și un medic psihiatru.

Psihologul analizează alte aspecte fata de medicul psihiatru.
Are mare relevanta pentru a se stabili și motivul refuzului minorului.
Nu consider just sa fie obligat la penalitati un parinte în astfel de cazuri ( cu anumite nuantari pe care nu le fac aici )

Scris din București 2022
Am fost cu copilul, l-a interogat peste 2 ore si nu a vrut sa mearga cu tatal. Tatal mi-a facut plangere la DGASPC si DASM urmand sa avem o discutie prealabila si inceperea programuui de consiliere.
Contestatie nu voi face desi s-au facut niste acuzatii groaznice la adresa mea, iar avocatul tatalui i-a dictat executorului ce sa scrie in PV.
Copilul a fost batut in domiciliul tatalui dar asa cum s-a rastit avocatul lui daca nu am facut plangere si nu am certificat IML e apa de ploaie, copilul povestindu-mi si mie destul de tarziu si greu.
Se pot constata aceste abuzuri in timpul consilierii? Nu stiu ce sa fac, desi tatal a deteriorat relatia cu copilul, ma acuza pe mine de alienare, asa a scris si in cererea pentru incuviintarea executarii. Copilul nu vrea sa mai mearga la el in domiciliu dar nu refuza comunicarea prin mesaje sau telefon, ceea ce s-a si intamplat in cele 4 luni, insa el doar asa vrea sa isi faca vizitele.
A fost preznt reprezentantul DGASPC?
Avocatul are dreptate. pentru tot ce susţineţi, trebuie să aveţi dovezi. Şi dacă faceţi plângere, fără să aveţi dovada, cazul se clasează.
La consiliere, se pot afla multe, aflatul acesta depinde de mai mulţi mulţi factori.
da a fost reprezentantul DGASPC doar a asistat si a comentat la adresa mea la final in timp ce se dicta PV, cand tot eu am spus copilului sa parasasca incaperea.
oare cum as putea obtine de la tatal copilului acord de consiliere psihologica pe langa cea de la DGASPC?
Din ce scrieţi, veţi avea probleme. Nu pot detalia aici, am vrut să vă trimit mesaj privat, dar platforma nu-mi permite, nu vă găseşte ca destinatar. Nu-mi place că reprezentantul DGASPC v-a comentat, de aceea voiam să vă atenţionez.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Octombrie 2022
Martonze, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligare minor la consiliere psihologica Pimoga Pimoga Buna ziua, Acum 2 ani de zile as-a incheiat divortul. In urma divortului, domiciliul copilului a fost stabilit la mama. Intre timp, copilul a implinit 14 ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Executare silita program vizitare minor laau laau Exista urmatoarea situatie: tatal a anuntat telefonic ca in data de 1 octombrie 2011 va apela la executare silita, executare ce urmeaza sa-mi fie comunicata de ... (vezi toată discuția)