avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 277 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... executare silita vizite minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

executare silita vizite minor

Buna ziua.
As dori daca se poate sa imi raspunda un executor judecatoresc. Am primit ieri somatie de executare silita vizite minor, dar am unele intrebari:
1.Executorul ne-a invitat marti pe minor si mama la sediul lui de la ora 16, mentionez ca tatal are vizita de la 18 cu ridicarea minorului de la locuinta mamei? Intreb daca acesta poate constitui un motiv pentru care nu s-a intocmit corect procedura de somatie?
2.Avand in vedere poprirea in favoarea creditorului (tatal), daca este normal sa se procedeze astfel, anterior primirii somatiei si daca depun contestatie avand si motive de fond,
- va urma o interventie cardiaca pentru minor undeva intr-o luna
-relatia deficitara cu tatal care a supus copilul la rele tratamente
3.Daca se depune luni dimineata contestatia si se admite, marti mai trebuie urmata procedura de somatie?
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 21:51, 1 Octombrie 2022
Din ceea ce scrieţi, rezultă că v-a proptit conturile pentru cheltuielile cu executarea silită.
Art.782 Cod procedură civilă:
"(1) Poprirea se înfiinţează fără somaţie, în baza încheierii de încuviinţare a executării, prin adresă în care se va preciza şi titlul executoriu în temeiul căruia s-a înfiinţat poprirea, ce va fi comunicată celei de-a treia persoane arătate la art. 780 alin. (1), împreună cu încheierea de încuviinţare a executării sau un certificat privind soluţia pronunţată în dosar. Despre măsura luată va fi înştiinţat şi debitorul, căruia i se va comunica, în copie, adresa de înfiinţare a popririi, la care se vor ataşa şi copii certificate de pe încheierea de încuviinţare a executării sau de pe certificatul privind soluţia pronunţată în dosar, şi titlul executoriu, în cazul în care acestea din urmă nu i-au fost anterior comunicate."
Executorii predau somaţiile prin ei înşişi sau un angajat al biroului. Fiţi atentă dacă:
- e trecută data şi ora somaţiei şi dacă somaţia e semnată.
multumesc pentru sfaturi.
care sunt pasii unei executari silite minor? cand se da acea penalizare pe zi?
Stimată doamnă, în funcţie de determinarea (înverşunarea) tatălui copilului, puteţi avea de acum înainte poate şi 10 ani de procese, cu pierdere de timp,de bani şi mult stres. Mai ales dacă copilul are şi probleme cu sănătatea, ar fi bine să opriţi escaladarea conflictului cu tatăl copilului. Primul pas este să vă prezentaţi la data şi ora din somaţie la executor, dacă nu vă prezentaţi, executorul poate deja cere penalizarea dvs. imediat. Dacă executorul constată că dvs. sunteţi de acord cu preluarea copilului, dar copilul se opune (plânge, nu vă lasă să ieşiţi din cabinet, spune că nu vrea ), va consemna acest lucru în Procesul Verbal întocmit şi va depune la DGASPC acel PV, iar DGASPC va face acţiune în instanţă pentru consilierea psihologică a copilului maxim 3 luni.La psiholog tot dvs. va trebui să duceţi copilul. Onorariul prihologului privat, unde vă trimite instanţa, este destul de pipărat şi, în funcţie de cum decide judecătorul, veţi plăti în solidar, sau va plăti tatăl sau dvs.-am văzut toate variantele până acum. Psihologul va întocmi un raport psihologic. După această etapă, se reia executarea silită.Dacă şi de data asta copilul refuză plecarea cu tata, tata poate cere penalizarea dvs. cu 100-1000 lei/zi calendaristică, până copilul pleacă cu el. În această fază, totul depinde de judecător. Am văzut cazuri în care Raportul psihologic nu a fost luat în seamă şi mama a fost penalizată, dar şi altele, în care judecătorul a respins cererea, ţinând cont că în Raportul psihologic nu s-a constatat alienarea parentală.
da tata este foarte inversunat, asta e singurul lui mod de actiune: amenintare, forta, executare.
copilul este inregistrat la DGASPC cu handicap, credeti ca ar fi bine sa ii contactez inainte de a ne prezenta la executor? nu as fi vrut sa treaca prin acest proces este atat de traumatizat de ce face tatal si acum de ce urmeaza.
executorul a spus ca va fi de fata un medic psihiatru ??? nu psiholog, cum e practica.
DGASPC e apă de ploaie. Ei vă răspund că legea e sfântă. Medicul psihiatru nu are ce căuta la executare, din moment ce legea cere un psiholog, "dacă e cazul", numai prezenţa reprezentantului DGASPC e obligatorie.Acesta va asista, nu va interveni. Părerea mea e să nu discutaţi cu ei, poate uită să vină şi e motiv solid de contestaţie la executare. Încercaţi să convingeţi copilul să plece cu tatăl, e mai bine şi pentru el, fiindcă dacă nu nimeriţi un judecător normal la stabilirea penalităţilor, calvarul va continua nu numai pentru dvs., ci şi pentru copil, cu audieri în instanţe, la parchet (urmează!), iar dvs. veţi fi terminată şi psihic, şi financiar.

Alte discuții în legătură

Obligare minor la consiliere psihologica Pimoga Pimoga Buna ziua, Acum 2 ani de zile as-a incheiat divortul. In urma divortului, domiciliul copilului a fost stabilit la mama. Intre timp, copilul a implinit 14 ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Executare silita program vizitare minor laau laau Exista urmatoarea situatie: tatal a anuntat telefonic ca in data de 1 octombrie 2011 va apela la executare silita, executare ce urmeaza sa-mi fie comunicata de ... (vezi toată discuția)