avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Servicul intern PSI - contraventii/sanctiuni
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Servicul intern PSI - contraventii/sanctiuni

Buna ziua,
In cazul in care un angajator nu indeplineste nici cerintele serviciului intern nici cerintele serviciului extern din Normele metodologice langa L. 319/2006, adica are un angajat PSI cu contract partial de munca, 2 ore, ce sanctiuni i se poate aplica?
Multumesc,
H.
Cel mai recent răspuns: brix , utilizator 13:34, 17 Septembrie 2011
Legea 319/2006 se refera la securitatea si sanatatea in munca. Lucratorul desemnat pentru a se ocupa de activitatile de prevenire si protectie in domeniul securitatii si sanatatii in munca trebuie sa fie angajat permanent, sau sa contractati un serviciu intern.
Consecintele nerespectarii le gasiti la cap 8 si 9 din legea 319/2006, in functie de gravitatea situatiei rezultata ca urmare a neconformarii la cerintele legii.
PSI inseamna prevenire si protectie impotriva incendiilor, mai nou se spune SU (situatii de urgenta) si nu este reglementat de lg 319/2006 , aceasta este strict pentru SSM (securitate si protectia muncii) adica fosta protectia muncii. Pentru SSM trebuie angajat cu 8 ore sau colaborare cu un serviciu extern de protectia muncii cf HG 1425/ 2006, modificata prin 955/2010
Din pacate nu prea ati inteles precum mine, omul are pe cineva angajat la PSI ci 2 ore si vrea sa-l angajeze si la securitatea si sanatatea in munca. Am facut precizarea pentru ca nu sunt sigur cui i-ati adresat invatamaintele de mai sus. Ca si expert in SSM si SU am incercat sa-i dau cateva coordonate, complementare discutiei lansate.
Nu pot contrazice un expert, aveti dreptate, eu nu sunt nici macar evaluator, dar cf HG 1425/ 2010 daca nu are angajat pe SSM cu 8 ore trebuie sa contracteze un serviciu extern de SSM (nu intern asa cum ati scris mai sus) aceasta hotarare intrand in vigoare de la 1 iulie 2011. Pt domnul care a lansat discutia, amenzile sunt foarte mari, mai bine colaborati cu un serviciu extern pentru ca e mai avantajos din punct de vedere financiar decat sa angajati cu 8 ore! Dar atentie, trebuie sa aiba certificat de abilitare, sa fie evaluator de riscuri nu un simplu inspector de protectia muncii. Inca ceva, dumneavoastra ca administrator puteti face cursuri de protectia muncii, in acest caz nu mai aveti nevoie de altcineva pentru ca puteti face chiar dumneavoastra instruirea pt. SSM

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Baza legala. va2le3 va2le3 Buna ziua, Unitate cu 160 salariati si un punct de lucru in alt judet cu 92 salariati, un total de 252 salariati. Pentru fiecare locatie prin ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru postul de expert ssm alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Pentru a ocupa functia de EXPERT IN SECURITATE SI SANATATE IN MUNCA - cod cor 242304 necesita studii superioare????? (vezi toată discuția)
Pot angaja un pfa pentru ssm si psi Ghica Mihaela Ghica Mihaela Buna ziua, Suntem o societate in IT cu 20 angajati. Luna trecuta angajatul care se ocupa de SSM si PSI si-a dat demisia. Putem face un contract cu un PFA ... (vezi toată discuția)