avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA regularizare TVA, pt partea din valoarea reziduala ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

regularizare TVA, pt partea din valoarea reziduala convenita a fi achitata anticipat

Buna ziua,
Am cumparat o masina in leasing.In scadentar, e trecuta, o valoare reziduala, ce trebuie achitata la sfarsit. Pe parcursul derularii contractului, m-am inteles verbal cu firma de leasing sa imi intoduca o data cu ratele si cate o fractiune din acea valoare reziduala.Acum, cand mai am o singura rata de achitat si o parte din valoarea reziduala, imi solicita sa platesc diferenta de TVA pentru acea valoare reziduala achitata in avans.Este legal ( invoca art. 140 si 134.2 din Codul Fiscal)??
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 15:02, 16 Septembrie 2011
sigur ca da.
practic pana acum firma de leasing v-a facturat un avans al valorii reziduale care este echivalenta cu valoarea la care se transfera dreptul de proprietate, iar acum este obligata sa storneze acest avans si sa refactureze, aplicand cota in vigoare la data faptului generator, adica 24%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regularizare tva de la 19la 24%la finalizare contract de leasing? mioara danaila mioara danaila buna ziua, preluare contract leasing financiar august 2009 autoturism( initial contractul de leasing a fost al unei persoane fizice) perioada de leasing ... (vezi toată discuția)
Valoare reziduala leasing autoturism _maria_ _maria_ Buna seara! In luna martie se incheie perioada de leasing la autoturismul pe care il am ,am optat la inceput ca valoarea reziduala sa fie inclusa in rate ... (vezi toată discuția)
Oug24/2012 modificare tva IBC PERFORM SRL IBC PERFORM SRL Incepand cu luna aprilie 2012 am achizitionat un autoturism in leasing, platind pana acum 3 rate din 12. Avand in vedere faptul ca incepand cu data de 1 iulie ... (vezi toată discuția)