avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... autoritate parinteasca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

autoritate parinteasca

1. autoritatea parinteasca incumba o serie de drepturi si obligatii...
intrebare: autoritatea parinteasca comuna....inseamna ca drepturile si obligatiile parintilor divortati fata de copil se impart in mod egal?....cum se poate realiza acest lucru?
2. Instanta de tutela, prin hotararea de divort, stabileste contributia fiecarui parinte la cheltuielile de crestere, educare, invatatura si pregatire profesionala a copiilor.
intrebare: chiar poate stabili contributia fiecarui parinte?
ambii parinti sunt obligati sa contribuie la cresterea si dezvoltarea copilului si dupa divort .Ambii parinti vor decide cu privire la unele fapte importante din viata copilului, cum ar fi la ce scoala sa invete , sau daca poate merge in strainatate. Daca totusi dupa divort si incredintare mai sunt divergente , atunci instanta va interveni din nou si va decide care din parinti va avea autoritatea .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare copil ginutzajoco ginutzajoco buna ziua, am si eu o intrebare. Sunt insarcinata dar nu sunt casatorita cu tatal copilului,si suntem despartiti, eu as dori ca acest copil sa fie inregistrat ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna ramona_moraru ramona_moraru Buna seara, Vă rog să imi explicati ce inseamnă custodia comuna a unui minor şi daca are vreo implicatie asupra pensiei de intretinere minor? În ce ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor la notar Adeea Adeea Buna ziua. Sotul meu a cerut divort pe cale amiabila la notar insa noi avem un copil de aproape 2 ani. Eu vreau copilul sa ramana la mine insa situatia ... (vezi toată discuția)