avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract de vanzare-cumparare-revocare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract de vanzare-cumparare-revocare conventionala

Buna ziua.
Revocarea conventionala a unui antecontract de vanzare-cumparare imobil, neinscris in CF, dar autentificat, poate fi facuta, conventional, in forma unui act sub semnatura privata incheiat intre parti?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 14:35, 16 Septembrie 2011
Incheiati o tranzactie cu partea cealalta vanzator/cumparator prin care se stipuleaza ca se restituie avansul, se stinge raportul obligational intre cele doua parti, acestea fiind repuse in situatia anterioara incheierii antecontractului. pentru respectarea simetriei formei , chiar daca antecontractul nu este notata in CF faceti in forma autentica, pentru ca este o suma modica.
Se poate face si sub semantura privata pentru ca un antecontract nu este translativ de proprietate... insa avand in vedere ca l ati facut de prima data autentic este bine si acum sa procedati la fel.
Ultima modificare: Vineri, 16 Septembrie 2011
ContSters141818, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare carte funciara ContSters9695 ContSters9695 In cazul in care s-a incheiat un contract de vanzare-cumparare care are ca obiect o constructie, nu si terenul, iar contractul e certificat de avocat, pentru ... (vezi toată discuția)
Notare in cf ContSters22096 ContSters22096 un antecontract de v-cump care nu a fost incheiat in forma autentica poate fi inscris in CF sau doar un antecontract incheiat la notar poate fi inscris in CF? (vezi toată discuția)
Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare teren Herman Herman Buna ziua, am nevoie de un sfat. cu ceva vreme in urma bunicii mei mi-au propus sa iau de la dansii un teren (cumparare), la momentul la care am consultat ... (vezi toată discuția)