avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... noul cod penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

noul cod penal

va rog sa-mi spuneti daca noul cod penal intra in vigoare pe data de 1 octombrie 2011?
prietenul meu savarseste o pedeapsa pentru inselatorie. la comisie i-au prelungit pedeapsa cu inca 6 luni pentru comportament.
intrebarea mea este: daca intra in vigoare noul cod penal are sanse sa iasa mai repede si in cit timp se aplica?
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: sam bam , utilizator 20:27, 16 Septembrie 2011
dl. matahachiro, chiar sunteti avocat? Legea mai favorabila se aplica si celor condamnati definitiv in cazul in care pedeapsa primita este mai mare decat maximul din noua lege, caz in care pedeapsa va scadea la maximul din noua lege.In cazul inselaciunii maximul din noua lege este de 3 sau 5 ani in functie de incadrare in noul cod penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As dori sa stiu cand intra noul cod penal ContSters221277 ContSters221277 prietenul meu este inchis din luna iulie ptr tentativa de omor si are o condamnare de 6 ani ,as dori sa stiu daca ii va mai scadea din pedeapsa cand va intra ... (vezi toată discuția)
Codul penal-nerecunoscut fapta michy michy mai am o nelamurire in ce priveste noul cod penal pentru cei condamnati definitiv si nu siau recunscut fapta este in curs vreo lege si pentru ei se va reduce ... (vezi toată discuția)
Cauza de micsorare a pedepsei cedo cedo In cazul in care noul CP si CPP intra in vigoare la1 feb 2014, cand pot formula in instanta actiunea de contestatie la executare in baza art 461 lit ... (vezi toată discuția)