avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reabilitare termica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reabilitare termica

Blocul este in reabilitare termica.avem contract de mandat cu primaria.
Intrebare :
cine beneficiaza de contravaloarea incasata din vanzarea fierului vechi ce rezulta din dezafectarea instalatiei de incalzire.
ce lege reglementeaza aceasta situatie ?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:15, 17 Septembrie 2011
Asociatia de proprietari.
Banii intra in fondul de reparatii.
Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari si HG 1588/2007 cu Normele de aplicare a legii.
In mod normal Asociatia dar daca in acel contract este stipulat ca cei care fac lucrarea iau si fierul , asa ca cititi contactul cu atentie si vedeti ce scrie in el .
~ Conținut șters la cerere ~
Ca sa nu sa aveti probleme in derularea conractului si tot felul de discutii cu proprietarii, separati actiunea de valorificarea fierului vechi de reabilitarea termica.
Discutati cu proprietarii care vor sa se implice si sa rezolve ei problema direct sau sa vina cu o alta solutie. Noi am trecut prin aceasta. Un proprietar a spus in gura mare in adunarea generala ca fierul vechi de la subsol rezultat din desfiintarea instalatiei de calduira si apa calda "este o avere si putem obtine bai frumosi...". Mai multi l-au sustinut atunci.
In urmatoarele 3 luni acel vecin a cautat meseriasi care sa taie condiuctele, sa le scoata din subsol, sa le incarce si descarce si sa le transporte la un punct de colectare a fierului vechi situat la 10 Km de noi. Era munca pentru 3 oameni cam o sapatamana. Cu munca si materiale consumate (panze de fai in primul rand) nu s-au gasit oameni care sa accepte efectuarea acestei operatiuni sub 2000 lei. Iar din fierul vechi, prin vanzare, se putea obtine sub aceasta suma.
Pana la urma l-am lasat sa-l scoata o echipa de instalatori care-au acceptat cu greu sa se multumeasca cu ceea ce au incasat din vanzarea fierului vechi.
Faceti-va socotelile si vedeti daca la dumneavoastra sta altfel situatia.
Daca este convenabil, economic, scoateti si valorificati fierul vechi, banii incasandu-se de asociatie si predati subsolul curat si degajat de deseuri firmei care realizeaza reabilitarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atitudine de membru al comitetului executiv caragiu caragiu La intrebarea unui proprietar adresata presedintelui, referitor la ce s-a facut cu jgheaburile, burlanele si usile metalice de la gghenele de gunoi, inlocuite ... (vezi toată discuția)
Retragere bani achitati la asociatie aledical aledical Cine ma poate ajuta? Am adunat de mai multi ani cite 20 ron in plus la cheltuiel un fel de fond acum am 720 ron si vreau sa-i reprimesc pentru ca bani sint in ... (vezi toată discuția)
Documente justificative vanzare fier vechi aurelia mihaela aurelia mihaela Care sunt documentele necesare pentru a justifica banii incasati pentru vanzarea fierului vechi in cazul unei asociatii de proprietari ( vas tampon metalic ... (vezi toată discuția)