avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie art.79
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie art.79

Buna seara. Am plecat de la vechiul loc de munca prin demisie fara preaviz iar pe decizia de incetare apare art.79 alin 1 . Ma intereseaza daca aceasta decizie ii da drptul sa nu/mi plateasca drepturile salariale=concediul si salariul pe luna august si ce demersuri pot face pt a mi primi drepturile si daca exista termen pentru a face acest lucru. si mai concret ce prevede art. 79 alin 1. eu am gasit doar art 79 fara alineat si prevede ca angajatorul nu poate invoca in fata instantei alte motive de fapt si de drept decat cele precizate in decizia de cooncediere
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:52, 17 Septembrie 2011
Contestati decizia in 30 de zile. Dupa modificarile aduse codului muncii art. la care se raporteaza demisia este 81.
Indiferent de cauzele de incetare a contractului angajatorul este obligat sa va plateasca toate drepturile salariale pana in ultima zi lucrata, inclusiv concediul de odihna neefectuat.
Demisia este reglementaa in prezent de art.81 C.mun. republicat ...
Art.61 alin.1 C.mun. prevede ca , prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.

Intr-adevar, indiferent de modul in care ati incetat raportul de munca aveti dreptul la plata drepturilor salariale aferente pana la data incetarii c.i.m.

In cazul neplatii acestor drepturi, puteti sesiza ITM-ul si/sau sa promovati o actiune in instanta - Tribunalul in raza caruia domiciliati si este scutita de plata taxelor judiciare.

Decizia de incetare a c.i.m. se contesta in termen de 45 de zile si nu in termen de 30 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen contestare decizie incetare cim prin demisie florinita florinita Am un angajat care si-a prezentat demisia in 30.06.2011 cu data icetarii 01.07.2011. Conducerea a fost de acord sa ii dea acceptul fara preaviz. Societatea ... (vezi toată discuția)
Proceduri Kosteaok Kosteaok Buna ziua! Sunt angajat ca sofer si din pacate mi-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru 30 zile. Nu exista nimeni care sa ma poata inlocui in aceasta ... (vezi toată discuția)
Decizie incetare cim absalom34 absalom34 Din momentul in care a fost emisa decizia de incetare a CIM cu art.81 al (4) si (5) mai poate fi modificata? Multumesc! (vezi toată discuția)