''X'' imprumuta o suma de bani lui'' Y'', intre ce doi se incheie la notar un act de imprumut ,fara dobanda.
Y semneaza actul, din prostie pt ca nu citeste bine actul,ulterior observa ca in actul semnat suma imprumutata este mult mai mare decat cea primita.
Y stie ca X nu dispunea de suma trecuta in contract.
Poate Y sa ncerce in instanta anularea actului de imprumut in baza faptului ca X nu putea imprumuta ceva ce nu avea. Jumatate din suma e fictiva.
1. Y cand semneaza ceva trebuie sa citeasca! Pe incheierea de autentificare se precizeaza partile si care au citit actul, au consmitit la semnarea lui si au semnat toate exemplarele sale.
Cu o probabilitate foarte, foarte apropiata de 1, NU. Adica nu se poate face nimic. Iar daca va ganditi sa cereti sa fie declarat nul contractul dovedind ca X era in imposibilitate absoluta de a da cu imprumut suma de bani trecuta in contract... mai ganditi-va.
In caz de proces doar daca are noroc se poate intampla ceva.
Este un proces pe care eu il estimez cu 1% sanse de castig...dar...norocul va poate ajuta...
Fara noroc pierdeti.
Fara avocat nu aveti nicio sansa sa aveti noroc.
Eu ma gandeam ca intr-un proces s-ar cere lui X sa dovedeasca, ca a avut suma respectiva ( extrase de cont , etc), banii nu s-au dat in fata notarului, in ziua specificata in contract, ca s-a facut imprumutul din conturile bancare al lui X s-a scos suma reala conturile au ramas goale, Y a fost cu X cand a scos banii din banca.
Y vrea sa sa anuleze suma fictiva. Cum sa faca?