avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Abuzul drepturilor parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Abuzul drepturilor parintesti

Buna ziua,

In cazul cuplurilor despartite, in care un parinte are custodia copilului, iar celalalt are drept de vizita, cum se demonstreaza si mai ales cum se pedepseste abuzul drepturilor parintesti. Cum se delimiteaza exercitarea dreptului parintesc de hartuire?
Cel mai recent răspuns: ContSters218056 , utilizator 22:22, 17 Septembrie 2011
hartuire:-/...nu inteleg la ce va referiti?
Pentru a primi un raspuns la intrebarea dvs. ,este necesar sa ne redati din dispozitivul hotararii programul de vizita astfel cum a fost stabilit de instanta si detalii cu privire la modul in care tatal intelege sa il exercite sau mai exact ,ce anume va nemultumeste.
Deocamdata, nu s-a stabilit nimic.
Intrebarea se referea la "relatia cu minorul" exercitat de un tata care nu a locuit niciodata cu mama si copilul, care vine in tara sporadic, este aproape strain copilului, dar care pretinde convorbiri telefonice cu minora, care deocamdata nu converseaza, cere informatii si poze recente de la mama, desi in urma cu trei saptamani a fost acasa si a filmat, a pozat, suna medicul de familie...
Deci doresc sa stiu, unde este granita dintre "relatiile cu minorul" si hartuirea mamei, intre "drepturile tatalui" la corespondenta si abuzul emotional asupra minorului, provocat de violenta verbala(la telefon) asupra mamei?
La ce interval este NORMAL sa vorbeasca la telefon(!!!) cu un copil de 2 ani si 7 luni?
Ce inseamna, conform legii, "fotografii recente"?
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Septembrie 2011
ContSters218056, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minor influențat negativ de către tata adrianas12 adrianas12 Va rog sa ma ajutați cu un sfat pentru cum as putea acționa în situația în care ma aflu. Sunt în divort și minorul de 6 ani sta la mine. Avem o relație ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)
.. chiar nu exista ..legi ??!!!!-nerespectare program vizita minor tutu12 tutu12 ..in urma unui divort cu minori , in care s-a stabilit un progrm vizita minori , mama fiicei mele ( intelectual ) nu respecta programul de vizita minor , de ... (vezi toată discuția)