avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu formare profesionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu formare profesionala

institutia are obligatia sa te trimita la cursuri, iar daca le faci pe banii tai sa-ti acorde 10 zile de concediu platit. anul trecut am participat la un curs pe care l-am platit eu si acum demisionez. intrebarea mea este: pot solicita acum cele 10 zile de concediu? multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:59, 17 Septembrie 2011
in principiu da.
doradea a scris:

institutia are obligatia sa te trimita la cursuri, iar daca le faci pe banii tai sa-ti acorde 10 zile de concediu platit. anul trecut am participat la un curs pe care l-am platit eu si acum demisionez. intrebarea mea este: pot solicita acum cele 10 zile de concediu? multumesc anticipat.

Formarea profesionala a salariatiilor este reglementata atat prin Codul Muncii, cat si prin Ordonanta Guvernului nr.129/2000.
Astfel, angajatorul are obligatia de a asigura participarea la programe de pregatire profesionala:
- cel putin o data la 2 ani, daca au cel putin 21 de salariati;
- cel putin o data la 3 ani, daca au sub 21 de salariati.

Intrucat angajatorul are obligatia de a asigura participarea la programe de pregatire profesionala, codul muncii prevede si situatia in care nu este indeplinita aceasta obligatie, situatie in care salariatul are dreptul la un concediu pentru formare profesionala, platit de angajator, de pana la 10 zile lucratoare sau de pana la 80 de ore.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu platit pentru formare profesionala andianamo andianamo Buna ziua, conform Codului Muncii, art. 152 un angajat poate beneficia de concediu platit pentru formare profesionala. Intrebarea mea este daca aceasta ... (vezi toată discuția)
Formarea profesionala poate fi impusa de angajator anca2sm anca2sm Va rog sa ma ajutati cu un raspuns si sa-mi indicati si legea respectiva. In cadrul unei societati nu exista angajati denumiti responsabili cu PSI si SSM, ... (vezi toată discuția)
Concediu de studii RobertAlexandru RobertAlexandru Daca in contractul colectiv de munca nu este specificat concediul de studii,ce pot face in privinta asta pentru a ajunge la examene,fara sa-mi iau concediu de ... (vezi toată discuția)