avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lipsa in gestiune la inventar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lipsa in gestiune la inventar

Buna Ziua

Numele meu este Maria C. Lucrez in prezent la un magazin alimentar pe postul de vanzatoare. In urma cu 2 ani mam angajat la acest magazin cu o echipa noua formata din 2 gestionare si 3 vanzatoare. a trecut timpul iar incet incet ne-am imputinat. Prima vanzatoare a plecat la vre-o doua saptamani dupa ce a fost angajata, a doua, care era gestionara a plecat la vreo 7 luni, am ramas 2 vanzatoare si o gestionara. Una dintre vanzatoare a trebuit sa plece deoarece sau facut reduceri de personal si am ramas eu ca vanzatoare si o gestionara. Desi volumul de munca sa dublat, iar conditiile de munca destul de grele, muncim sambata si duminica, administratorul firmei nu a vrut sa mai angajeze persoana, chiar daca gestionara a facut un memoriu in acest sens. In fine sa ajung la problema care o am. In luna august am mers in concediu si inainte de asta am cerut un inventar. Mentionez ca nu sa facut nici un inventar pe parcursul a 2 ani desi au plecat 3 persoane de la firma. La inventar am iesit cu un minus de 24.000 RON. Suma sa impartit la fiecare din cele 5 persoane care am fost si mai suntem inca in firma printr-o decizie de imputare. Problema mea este ca am fost tot timpul corecta si nu mi se pare drept ca eu sa platesc ceva ce nu am facut. De asemenea odata cu plecarea persoanelor din firma gestionara a devenit si vanzatoare. Fiecare dintre noi am semnat avize de primire marfa.
Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un sfat. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: lucian110 , utilizator 06:15, 5 Septembrie 2008
Deciziile de imputare nu mai sunt legale inca din 2003, de la aparitia noului cod al muncii! Legal, angajatorul nu are dreptul sa va retina nici o suma daca nu detine un titlu executoriu (exceptie facand cazul in care sunteti de acord cu semnarea unui angajament de plata sau va duceti si platiti de bunavoie la casierie). In concluzie, pentru a va putea opri orice suma de bani (in acest caz minusul de la inventar), trebuie sa va dea in judecata intai, sa obtina o hotarare judecatoreasca favorabila lui, definitiva si irevocabila si abia dupa ce o legalizeaza si o investeste o poate pune in executare silita (practic sa va opreasca banii respectivi). Privitor la impartirea minusului pe respectivele persoane, e mult de discutat si oricum nu se face in mod egal, ci in functie de circumstante si de salariul fiecareia.
Va multumesc foarte mult de raspuns. Azi o sa merg la un avocat din oras deoarece pe decizia aceea (care nu are nici o stampila pe ea, decat o semnatura), este o data limita pentru contestatie. Ma gandesc ca chiar daca nu mai sunt legale sa fac un demers ceva, orice pt ca nu prea mai pot sa dorm noaptea. Intradevar pe acea decizie de imputare sumele sunt diferite pentru fiecare persoana. Eu avand de plata in acest caz aproximativ 7.500 RON, ceea ce pentru mine reprezinta o suma enorma avand in vedere salariul pe care il primesc.
Va multumesc inca odata pentru raspuns si o sa va tin la curent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputatie minus inventar sorina218 sorina218 Lucrez la un magazin de lenjerie din ianuarie 2011.Magazinul are trei posturi:un gestionar si doua vanzatoare. Initial am fost angajata ca vanzatoare, apoi, ... (vezi toată discuția)
Inventar minus, acuzat de furt! mihaicostache mihaicostache Buna ziua! Ma numesc Costache Mihai si sunt disperat! Prietena mea este angajata la o firma care se ocupa cu vanzarea articolelor de incaltaminte. In ... (vezi toată discuția)
Plata salariu alexandrumn alexandrumn Buna ziua! Am si eu o problema. Pe data de 15.01.2010 am incheiat munca la fostul loc. era un magazin de materiale de constructii, Tot pe aceeasi data, era ... (vezi toată discuția)