EduardMarinescu a scris:
Angajatorul meu mi-a suspendat contractul de munca la data de 15.03.2010.
A formulat o plangere penala impotriva mea.
Organele urmarire penala m-au cercetat si am primit o solutie de "scoatere de sub urmarire penala".
Cu toate acestea, la data de 15.10.2010 angajatorul mi-a desfacut contractul de munca. S-a efectuat un soi de ancheta disciplinara si s-au intocmit cateva acte.
Practic a fost nemultumit de faptul ca politia nu a fost de acord cu plangerea penala.
Eu am actionat angajatorul in instanta pentru concediere nelegala si recuperarea drepturilor banesti din perioada 01.03.2010 ( de atunci nu mai fusesem platit) pana la data de 15.10.2010 (data la care am fost concediat disciplinar).
Cu siguranta voi primi o sentinta favaorabila in sensul ca se va constata ca este ilegala concedierea (nu au fost urmati pasii, prevazuti de lege, nu s-a motivat, nu s-au intocmit documente, etc)
Nu am avut avocat pentru ca trec printr-o perioada grea din punct de vedere financiar.
In dosar s-a intocmit o expertiza contabila in care expertul a calculat doar salariile neincasate din perioada 01.03.2010 pana la 15.03.2010. M-a sunat si mi-a spus ca in restul perioadei , adica intre 15.03.2010 si 15.10.2010 contractul de munca a fost suspendat si ca nu are ce calcula.
Cum trebuie sa procedez pentru a recupera salariul si de la data suspendarii 15.02.2010 pana la data concedierii disciplinare 15.10.2010 ?
(Fara intentia de a supara distinsii consultanti rog pe aceia care nu au experienta suficienta in dreptul muncii sa nu riste un respuns la aceasta intrebare )
Parerea mea este ca in cererea pe care ati inaintat-o Tribunalului, trebuia sa solicitati separat pe langa anularea concedierii nelegale si acordarea drepturilor banesti cuvenite pt. perioada 1-15martie
si drepturile cuvenite in cf. cu prevederile art.52(2)Codul Muncii:
(2) In cazurile prevazute la alin. (1) lit. a) si b), daca se constata nevinovatia celui in cauza, salariatul isi reia activitatea anterioara si i se plateste, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale,
o despagubire egala cu salariul si celelalte drepturi de care a fost lipsit pe perioada suspendarii contractului,avand in vedere ca ati precizat ca in caz s-a dispus scoaterea dvs. de sub urmarire penala.