avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna ziua.

Dupa moartea sotiei unghiului tatalui meu in 1967 nu a avut loc nici o succesiune, mostenitorii sotiei unghiului nu au trait cu dreptul de a aceptta tacit sau expres mostenirea. Unchiul tatalui a folosit in contiunare toate bunurile si a platit impozitele. Dupa moartea unchiului in1999 a avut loc o succesiune, dar acest imobil nu a intrat in masa succesorala deoarece in succesiune s-au impartit doar bunurile proprii ale unchiului si nu si cele dobandite impreuna cu sotia sau mostenite dupa sotie. Mostenitorilor sotiei unchiului prin legea 10 li s-a retrocedat pamant ( din care o parte a fost bun conum a sotiilor si o parte bun propriu a sotiei unchiului). Intrebarea mea este daca in aceata situatie se poate spune ca singurii mostenitori sunt nepotii de frate a unchiului( ne avand copii)?
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 16:51, 4 Septembrie 2008
de principiu, in lipsa mostenitorilor rezervatari, vin la mostenire persoanele care se afla in cel mai apropiat grad de rudenie fata de defunct

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

În cazul existentei unui testament, poate o persoana sa pretindă dreptul legal la moștenire, pretinzând ca este și ea nepoata? mcapata mcapata Avem un Testament făcut de ani de zile pentru doua nepoate. După moartea unchiului, autorul testamentului, a mai apărut un nepot, care își dovedește ... (vezi toată discuția)
Moștenirea unui cuplu fără copii. Îi pot moșteni în calitate de nepoată, dacă doar eu am îngrijit-o pe mătușa? niko79 niko79 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarea intrebare. Am avut o matusa si sotul ei, care nu au avut copii si care au decedat acum 15 ani, ei ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa 10 respectiv 30 de ani catablue catablue Buna ziua, vreau sa va prezint 2 situatii in speranta ca o sa ma puneti pe drumul cel mai scurt. 1. In urma unchiului meu, decedat in 2008 a ramas o casa si 2 ... (vezi toată discuția)