avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... problema cu chiriasi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

problema cu chiriasi

ma confrunt cu o problema daca ma poate cineva sa ma ajute va rog sa o faceti. este vorba despre un apartament care a fost inchiriat fara nici o formalitate. proprietarul este o persoana cu probleme psihice.cel care a inchiriat apartamentul a facut o serie de modificari in interior si a considerat banii care l-a costat drept plata chiriei. acum sustine ca el a dat 10000 euro un avans pentru acest apartament.acesti bani nu au fost dati niciodata. intretinerea nu a platit-o de mult timp.proprietarul a achitat intretinerea pentru ca era amenintat de asociatie. chiriasul nu vrea sa plece. va rog dati-mi o solutie. ce putem face??? cum putem sa-l scoatem pe acest individ din casa mentionez ca a schimbat usa iar proprietarul adevarat nu mai are acces in casa.
Proprietarul are o actiune in revendicare pentru bunul sau. Trebuia sa incheiati un contract de inchiriere asa atat proprietarul cat si chiriasul aveau interesele protejate. Chiar si sub semnatura privata.
Depuneti plangere la politie.
Proprietarul poate face o actiune in instanta pe revendicare. Dar atentie se plateste taxa la valoarea de piata a imobilului.
Poate incerca si o evacuare tot in instanta.
Va trebuie avocat pentru a va face actiunea.
avocatcamelia a scris:

...
Va trebuie avocat pentru a va face actiunea.



:offtopic: Interventie moderator

Si daca nu angajeaza avocat nu poate sa-si faca actiunea ? ...
Scopul acestui Forum nu este sa-i trimitem pe cei care posteaza o problema direct la un specialist in domeniul respectiv (avocat, contabil, etc.), care are competenta si dreptul de a practica in acel domeniu in jurisdictia unde a aparut problema dumneavoastra, ci de incerca sa-i ajutam in solutionarea acelei probleme... userii sunt cei care vor decide daca merg sau nu șa specilaisti.


elena madalina27 a scris:
ma confrunt cu o problema daca ma poate cineva sa ma ajute va rog sa o faceti.

Dumneavoastra, care ne spuneti aici povestea, ce calitate aveti? Sunteti implicat in aceasta problema, vecin, ruda?
Pentru ca proprieatrul este o persoana cu probleme psihice, este necesar ca cineva sa-l reprezinte, sa-l ajute... Este usor de trimiti pe acel om direct in instanta sau la un avocat, dar practic probabil ca este imposibil ca acesta sa se descurce chiar si in relatia cu un avocat.
Poate are o ruda sau pe altcineva care ar putea sa-l ajute in relatia cu acel chirias si apoi cu justitia, cu sau fara asistenta juridica specializata.

Alte discuții în legătură

Restanta chiriasului si problemele proprietarului. prietenulomului prietenulomului Am un apartament inchiriat de 5 ani unui domn. Am contract inregistrat la administratia financiara cu clauze cu tot ce trebuie . Acesta a ramas restantier la ... (vezi toată discuția)
Recuperare sume datorate la intretinere ContSters347294 ContSters347294 Am inchirait un apartament , chiriasul nu a platit , administratia ne-a dat in judecata , l-am chemat in garantie , a ramas ca chiriasul sa ne plteasca nou ... (vezi toată discuția)
Nu am bani sa fac succesiunea dupa mama mea si as vrea sa inchiriez ... KLM4 KLM4 NU am bani sa fac succesiunea dupa mama mea si as vrea sa inchiriez apartamentul ei ca nu am venituri decat mici. Ma ajutati va rog cu o idee cum sa inchiriez ... (vezi toată discuția)