avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... persoane la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

persoane la intretinere

as dorii sa stiu daca exista o lege care sa ma oblige sa spun cate persoane am eu in casa si sa le trec intretinere, atata timp cat eu platesc totul separat.
lumina o platesc separat.
gazele le platesc separat pt ca am contoar.
apa rece este singura facilitate pe care o am, dar tin sa specific ca am apometre in casa.
nu inteleg dece trebuie sa trec la intretinere nr de persoane cand reparatiile la bloc se fac pe apartament si nu pe nr de persoane.
tin sa specific ca sunt debransata de la caldura si am centrala.
eu cre ca ar trebui cei care sunt la comun cutoateutilitatile sa declare cate persoane sunt in casa si nu cei care sunt debransati si isi platesc singuri utilitatile.
va rog foarte mult sa ma ajutati in acest sens.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 01:21, 18 Septembrie 2011
Da, trebuie sa declarati numarul de persoane, dar nu numai pentru calcularea cotei de intretinere, ci si pentru trecerea acestor persoane in cartea de imobil.

Cheltuielile care se impart pe numar de persoane sunt: lumina pe holuri, gazele si gunoiul.
Asadar din acestea trei numai gazele nu vi se calculeaza pentru ca sunteti deconectata de la reteaua comuna, celelalte, da, vi se calculeaza in functie de cate persoane sunteti in locuinta.

Uneori numarul de persoane poate fi important si la calculul pierderilor de apa, daca asa s-a hotarat in asociatie sau la calculul fondului de rulment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zero persoane la intretinere gabrieladlu gabrieladlu Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti la problema mea in ceea ce priveste asociatia de locatari. Detin un aprtament proprietate personala si nu este locuit, este ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli bloc vasiledela4 vasiledela4 Legal cum se calculeaza cheltuielile de bloc pe pers sau cota parte (vezi toată discuția)
Intrebarea mea este cum se calculeaza fondul de rulment avand ... soarelena soarelena Intrebarea mea este cum se calculeaza Fondul de Rulment avand in vedere ca eu m-am separat cu gazele si apa de la intretinere. Liftul nu il folosesc deoarece ... (vezi toată discuția)