avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nelamurire succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nelamurire succesiune

eu si fratele meu suntem in proces cu sotia tatalui pt dezbatere succesiune.obiectul acestei succesiuni il face un apartament achizitionat de mama si tatal nostru (ambii decedati).dupa moartea tatalui mama vitrega a schimbat yala de la casa astfel noi nu mai putem intra in ea.fratele meu care are domiciliu la aceasta casa locuieste acum cu chirie in alta parte deoarece nimeni(politie etc)nu poate face nimic pana nu se termina procesul.pot cere in instanta ca mama vitrega sa i plateasca banii dati de frate pe chirie avand in vedere ca desi are domiciliul in casa parinteasca nu se poate folosi de acest drept?pot dovedi cu acte ca are o camera inchiriata.ce pot sa fac?cum sa procedez?stima
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 11:40, 18 Septembrie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
Daca fratele poate dovedi ca mama vitrega l-a impiedicat sa locuiasca in casa parinteasca, se poate.
Numai fratele poate formula o asemenea actiune. Dvs. nu puteti.
Temeiul de drept pentru aceasta actiune este art.998-999 Cod Civil (vechiul cod civil, in vigoare la data producerii faptelor).
Noul cod civil inca nu este in vigoare, exista mari sanse sa intre in vigoare la 1 oct., insa dispozitiile lui nu se vor putea aplica retroactiv, raporturilor juridice nascute sub imperiul vechii legi.
Pana la eliberarea certificatului de mostenitor si a partajului, succesibilii nu pot intra in posesia exclusiva a bunurilor. Deci Sotia supravietuitoare nu poate interzice fiului vitreg accesul in Casa, nu poate dispune de bun. Fratele dvs sa o actioneze in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere locuinta Medeea  Iliescu Medeea Iliescu Detin in proprietate un apartament, pe care l-am inchiriat in baza unui contract de inchiriere. Datorita faptului ca chiriasul nu si-a indeplinit obligatia cu ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata care nu au fost solicitate la recurs Adinana Adinana Pentru 2 recursuri la care Curtea de Apel s-a pronuntat in 09.12.2012 si 20.05.2013 in care nu s-au solicitat cheltuieli de judecata ,se pot pretinde aceste ... (vezi toată discuția)
Succesiune victor_2013 victor_2013 Buna seara, Tatal meu a decedat, luna trecuta. El a fost casatorit de doua ori prima data cu mama mea din care a divortat in 1995, iar la partaj a plecat cu ... (vezi toată discuția)