Detin in proprietate un apartament, pe care l-am inchiriat in baza unui contract de inchiriere. Datorita faptului ca chiriasul nu si-a indeplinit obligatia cu privire la plata chiriei doresc sa deschid actiune in instanta de recuperare a debitului, rezilierea contractului si evacuarea chiriasului.
Dupa ce am gasit pe internet am constatat ca dupa vechiul cod civil cererea se intemeia pe art. 969, art. 970, art. 998, art. 999, dar dupa noul cod civil nu gasesc pe ce sa imi intemeiez cererea.
Va rog sa ma ajutati cu privire la acest lucru.
Va multumesc!
Noul cod civil intra in vigoare in 2011. Intemeiati-va actiunea pe vechiul cod, prevederile referitoare la contractul de locatiune a locuintelor si eventual 998,999 pentruu daune.
Atat timp cxe noul cod nu a intrat in vigoare nu va puteti intyemeia cererea pe prevederile acestuia.
deci , asa cum vi s-a mai raspuns, va intemeieati cererea pe dispozitiile codului in vigoare....art 998-999 cod civil.
Prejudiciu
sm23
sa-mi spuna si mie cineva in ce lege, articol, este scris ca in situatia in care se creaza un prejudiciu unei societatii, cei care au provocat respectivul ... (vezi toată discuția)