avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale deschiderea unui sediu secundar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

deschiderea unui sediu secundar

Buna dimineata,
va rog sa-mi spuneti si mie daca pentru deschiderea unui sediu secundar, ca act de spatiu, este suficient contractul de inchiriere a terenului (contract incheiat cu primaria) sau trebuie si contractul de inchiriere a chioscului?
Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 20:11, 18 Septembrie 2011
Pentru deschiderea unui punct de lucru, este necesara o Hotarare a Adunarii Generale a Asociatilor sau Decizia Asociatului Unic, depinde cati asociati sunt in societate, prin care se aproba infiintarea punctului de lucru. Alaturi de aceasta Hotarare/Decizie, va trebuie anexa la Hotarare/Decizie (contoarul de cuvinte), cererea de inregistrare mentiuni (de la registru), declaratia model 2(prin care declarati ce activitati veti presta la punctul de lucru), precum si toate actele de proprietate (contractul de inchiriere a terenului, contractul de inchiriere a chioscului si toate actele de proprietate ale locatorului). Cu stima.
Detin o Intreprindere Individuala, am act pe teren dar n-am pe chiosc. in conditiile astea, sa inteleg ca nu pot sa deschid punctul de lucru. Ce riscuri sunt daca nu-mi deschid punctul de lucru?! Am citit in Legea 12/1990, acolo scrie ca se confisca toate veniturile. Se confisca veniturile de cand am inceput sa functionez acolo, chiar daca aceste venituri nu le mai am?! Mentionez ca nu m-am imbogatit de pe urma acestei afaceri, abia imi pot asigura traiul zilnic. Va multumesc pentru raspunsuri.
Va rog, ma poate ajuta cineva, cu un raspuns complet si pe intelesul meu?
O societatea comerciala care detine o sucursala sau un alt sediu secundar, poate fi sanctionata in baza Legii 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, care prevede urmatoarele:
Art. 1. - Constituie activitati comerciale ilicite si atrag raspunderea contraventionala sau penala, dupa caz, fata de cei care le-au savarsit, urmatoarele etape:
a) efectuarea de acte sau fapte de comert de natura celor prevazute in Codul comercial sau in alte legi, fara indeplinirea conditiilor stabilite prin lege.

Conditiile stabilite de lege se refera la obtinerea autorizatiilor de functionare pentru fiecare din spatiile unde societatea isi desfasoara activitatea, fie ca este vorba de sediu social, sau de orice alt sediu secundar, precum si declararea acestora la Registrul Comertului si la Administratiile Financiare, dupa caz. Pentru nerespectarea acestor cerinte legale, o societate comerciala poate fi sanctionata cu amenda cuprinsa intre 6.000 lei si 20.000 lei, iar ca sanctiune complementara, confiscarea marfurilor sau produselor care au fost gasite la sediul secundar nedeclarat, precum si sumele de bani si lucrurile dobandite prin savarsirea contraventiei, contravaloarea lor facandu-se venit la bugetul administratiei publice centrale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cazul nedeclararii de pt de lucru ,se cofisca veniturile realizate pe perioada nedeclarata? baldovin baldovin Am avut un control de la politia economica si s a constatat ca nu am pt de lucru declarat si acum mi au zis k o sa imi fie cinfiscate veniturile realizate nu ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru nedeclarat naumescu naumescu Am infiintat un punct de lucru(comert cu produse alimentare)care NU a fost declarat la ORC,am functionat aproximativ 16 luni,dupa care am intrat in ... (vezi toată discuția)
Autorizatie functionare punct de lucru madalina_elena44 madalina_elena44 Buna ziua tuturor. Va rog am si eu cateva intrebari: 1. O societate comerciala cu sediu intr-un oras si cu alte puncte de lucru in alte orase trebuie sa ... (vezi toată discuția)