avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie

Daca am custodie totala laun copil de 3ani,(obtinuta anul acesta) dar sentinta nu este definitiva si irevocabila, deoarece am introdus apel pentru reducerea programului de vizita impus, poate sa ceara el in apel custodie comuna? Si ce inseamna acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 19:29, 18 Septembrie 2011
Pe actualul proces nu poate dar ulterior, dupa 1 octombrie va putea deschide o actiune in instanta prin care sa ceara custodia comuna.

Custodia comuna inseamna ca ambii parinti au custodia, au aceleasi drepturi si obloigatii, dvs. probabil ati ramane parinte custodian primar dar pentru al inscrie la scoala si pentru a iesi din tara cu minorii veti avea nevoie de acordul scris al tatalui. La sectiunea destinata noilor coduri din forum puteti afla mai multe.
in cazul custodiei comune cum ramane cu programul de vizita, se mai reglementeaza ca si acum?
Depinde.
Care era programul si care erau motivele sa-l micsorati?
Nu prea ar mai exista program de vizita, desi poate fi impus un program.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia comuna florin_tata florin_tata Ma intereseaza in mod deosebit aceasta problema . Prin sentinta judecatoreasca am obtinut programul de vizitare al fetitei asa cum l am cerut ( am cerut ... (vezi toată discuția)
Divort prin acord cu copil minor, program vizita, pensia alimentara vrobu vrobu Sotia mea a hotarat sa divortam si am dori sa o facem prin acord. Copilul are 11 luni si eu nu pot renunta la el. Probabil fiind asa mic, cu sau fara acordul ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna LilianEffect LilianEffect Buna ziua.La momentul actual,sunt divortata cu 2 copii minori in custodia mea,unul de 7 ani si unul care inca nu a implinit 2 ani.Daca tatal copiilor ar cere ... (vezi toată discuția)