avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire unchi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire unchi

Salut tuturor/
In urma mortii unchiului meu a ramas o casa si o suprafata de pamint 0.50ha.
Am incercat eu ca nepot sa cumpar de la celelalte parti mostenitoare partea ce li se cuvine lor
/am ajuns la o intelegere cu toti exceptie cu una din parti
/tin sa sublinieza ca casa cu terenul e alaturata casei parintilor mei si ca inca nu am facut dezbaterea mostenirii chiar daca a trecut un an de la deces.
Eu ia locuiesc in casa unchiului si de teama ca odata facuta dezbaterea mostenirii o sa deschid '' cutia pandorei''
avind in vedere ca partea cu care nu ajung la intelegere cere un pret exagerat de ridicat in comparatie cu valoarea reala a mostenirii///
Intrebarea e ce se intimpla daca continui sa locuiesc din punct de vedere legal acolo '' eu deci fiind nepot ''
Ce trebuia sa fac si nu am facut si ce ar trebui sa fac sa fie totul cit mai legal cu putinta
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 15:00, 18 Septembrie 2011
Ca vreti sau nu vreti trebuie dezbatuta succesiunea si apoi partaj facut. In urma partajului dvs ii puteti despagubi pe ceilalalti coindivizari cu sulta pentru partea lor de mostenire si veti deveni proprietar deplin al casei si pamantului. Nu puteti face niciun act pana nu faceti succesiunea.
Sau sa Asteptati sa uzucapati insa 30 de ani ca nu aveti just titlu pentru uzucapiunea de 10-20 de ani, insa trebuie sa demonstrati ca ati avut posesia lucrului numai dvs si nua fost viciata. Insa nu cred ca este solutia...

Dezbateti succesiunea si intelegeti va la partaj.
bine ,bine //dar daca nu o dezbat legal pot sa faca vreo actiune in instanta atita timp cit nu e dezbatuta sau poate cineva sa vina una din parti si sa pretinda ceva///si tin sa repet ca am oferit partii cu care nu cad de acord o suma destul de acceptabil avin in vedere piata imobiliara care acum e la pamint dar nu ne putem intelege .
Oricare din succesibili poate sa deschida in instanta succesiunea pentru ca la notar nu cred ca se poate pentru ca exista neintelegeri intre succesibili. Nu puteti face nimic nici in instanta nici la notar pana nu deschideti succesiunea pentru ca nu aveti nicio calitate, nici dvs , nici ceilalti succesibili. Daca dvs locuiti in Casa respectiva aceasta seminifica ca ati acceptat tacit succesiunea, aceasta v ar putea Ajuta fata ceilalti succesibili daca nu au facut acte de acceptare tacita sau expresa prin declaratie notariala in termenul de optiune succesorala de 6 luni, desi au avut cunostinta de decesul unchiului dvs, si astfel sa fie decazuti din acest drept si considerate straini de succesiune conform art.700 cod civil.
Daca i-ati oferit partii o suma de bani echivalenta cu preturile practicate pe piata imobiliara, atunci nu aveti de ce sa va temeti de unproces de partaj.
Cu siguranta expertiza care va fi efectuata in cauza pentru stabilirea valorii de circulatie a bunului imobil va ajunge la o suma asemanatoare sumei oferita de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune. buna ziua ! tatăl meu a decedat acum 3 ani ... mierloiuionela mierloiuionela taxa succesiune. Buna ziua ! Tatăl meu a decedat acum 3 ani el are moștenire de la parintilui cota parte dintr-o casă și terenuri agricole.El Mai are 2 ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire de la bunici ma_ria ma_ria Buna seara, suntem nepoti si unchi/matusi mostenitori pentru bunicii nostri. Intrucat nu s-a ajuns la un acord pt dezbaterea mostenirii bunicilor si nu se ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii. consecinte damian_s damian_s Buna seara. Suntem patru frati si patru nepoti dupa o sora decedata, am dori sa incepem dezbaterea mostenirii si am dori sa aflam cateva informatii. Cu ce ... (vezi toată discuția)