taxa succesiune. Buna ziua ! Tatăl meu a decedat acum 3 ani el are moștenire de la parintilui cota parte dintr-o casă și terenuri agricole.El Mai are 2 frați ,taxa de succesiune după părinți lor a fost făcută doar la casa,unde are și el cota parte ,daca eu că moștenitor nu vreau sa deschid taxa de succesiune după tată că sa intru in drepturi legale și ceilalți vor să facă partajarea ,ei pot să deschidă în instanță? mulțumesc
Calitatea de fiică a tatălui dvs. nu vă transformă automat în moștenitoarea lui.
Trebuie să mai și vreți să fiți.
Nu se naște nimeni moștenitor. Devine. Prin exprimarea voinței (prin acceptarea expresă sau tacită a moștenirii), după moartea celui despre a cărui moștenire este vorba.
Ce înseamnă „nu vreau”? Poate fi o vorbă în vânt, dacă ați acceptat deja moștenirea. (nu mai are relevanță ce grăiți). Sau poate fi folosit împotriva dvs...
Din ce spuneți, nu doriți dezbaterea succesiunii, nici de către dvs, nici de către unchii dvs. Opoziția dvs nu are efect în cazul în care ceilalți succesibili doresc dezbaterea succesiunii în instanță.
Succesiune
labuta
Lamuriti-ma va rog.Daca nu deschid succesiunea in termen de 6 luni nu mai am dreptul la nimic(eu sunt una din fiicele decedatului)Asta cred ca inseamna ... (vezi toată discuția)