avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbaterea succesiunii. Consecinte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbaterea succesiunii. Consecinte

Buna seara. Suntem patru frati si patru nepoti dupa o sora decedata, am dori sa incepem dezbaterea mostenirii si am dori sa aflam cateva informatii. Cu ce ne-ar ajuta dezbaterea mostenirii in masura in care nu dorim sa vindem casa ? Am auzit ca daca s-ar face dezbaterea mostenirii nu ar posibil sa ramanem toti cu aceasta casa, care momentan nu este locuita de niciunul dintre noi si ca aceasta casa trebuie trecuta pe numele unuia dintre noi in urma dezbaterii, iar ceilalti ce drepturi am mai avea pe viitor asupra casei? Dezbaterea mostenirii se poate face la notar sau ar trebui sa ne adresam unui avocat? Va multumim anticipat

Ultima modificare: Luni, 13 Mai 2013
damian_s, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 09:37, 14 Mai 2013
Daca va intelegeti intre voi, puteti dezbate mostenirea la notar. Nu este obligatoriu sa vindeti casa daca dezbateti mostenirea. Fiecare mostenitor va primi cota-parte din acea casa si veti fi coproprietari in indiviziune, pana cand unul dintre voi doreste sa faca partajul bunului. Abia atunci se imparte efectiv (prin eventuala vanzare).
Multumesc pentru raspuns, dar as vrea sa va intreb in ce masura ar fi posibila vanzarea casei daca numai unul dintre noi ar opta pentru vanzare? Si cum este posibila impartirea in parti egale in masura in care casa are 2 camere, un hol, o bucatarie si 3 anexe de depozitare, noi fiind patru frati si patru nepoti. Ar fi posibil ca prin cota-parte unii din noi sa primim o anexa?
partajarea bunurilor se pot face fie in natura acolo unde se poate fie prin atribuirea unor sulte catre ceilalalti copartajanti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire baderca baderca V-as ruga daca puteti sa ma lamuriti intr-o speta. Tatal meu a murit acum 2 ani iar mama mea a murit luna trecuta si a ramas o casa cu cateva hectare de ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune dupa ambii parinti michelle2011 michelle2011 Buna ziua! Parintii mei au decedat, lasand in urma un apartament in care locuiesc eu acum. Fiecare a avut cate o casatorie anterioara, cu cate 2 copii din ... (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor hr hr Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca mai pot reveni la optiunea ce am avut-o la un moment dat la dezbaterea mostenirii. Pe scurt : la moartea tatalui, eu si ... (vezi toată discuția)