avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere romanesc suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere romanesc suspendat

Buna ziua,

In decembrie anul trecut mi-a fost retinut permisul de conducere pentru consum de alcool, mi-a fost intocmit dosar penal prin luna august 2011 iar in acest moment dosarul se afla la procuror(eu contest alcoolemia peste 0,8 si voi apela la forum pentru niste lamuriri) problema ar fi eu ca am facut scoala de soferi in Republica Moldova(sunt rezident aici) si am obtinut permis de conducere valabil international in aceasta tara si doresc sa ma lamuresc pot circula in Romania ? avocatul meu nu a stiut sa-mi raspunda. Eu maine plec in Serbia si Muntenegru in aceste tari pot circula ?

Va multumesc anticipat,

Liviu D
Cel mai recent răspuns: Livik , utilizator 00:32, 19 Septembrie 2011
Daca vi s-a retinut permisul pt alcool si nu v-a fost restituit pana acum inseamna ca nu posedati permis si atunci nu veti putea circula nici in alta tara. Mare atentie! Permisul dv ar trebui sa fie acum deja la politia rutiera din localitatea unde aveti domiciliul stabil.
Cred ca nu am fost prea clar permisul meu este la politie retinut din decembrie 2010, in august anul curent am obtinut permis de conducere in Republica Moldova .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere international atalinna atalinna Un cetatean strain dintr-o tara non UE inca [u]nerezident in Romania [/u]poate conduce cu permisul de conducere obtinut in tara lui tradus in lba romana si ... (vezi toată discuția)
Permis romanesc suspendat. pot circula in ro cu un alt permis/emis in alta tara? Arhipp Arhipp Buna. Mi-a fost suspendat permisul romanesc pentru o perioada de 90 zile. Detin dubla cetatenie (Romania si Republica Moldova). Pe langa permisul romanesc mai ... (vezi toată discuția)
Retinere permis pt alcool srggg65 srggg65 Buna ziua, In 14 decembrie 2013 mi s-a retinut permisul pt consum de alcool.Concentatia fiind de 0,48 in aerul respirat.....s-au recoltat probele de sange ... (vezi toată discuția)