avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Atributiuni presedinte, cenzor...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Atributiuni presedinte, cenzor...

Buna ziua . Am cateva intrebari ; 1) Ce obligatii are un Presedinte de asociatie ? 2) Dar cenzorul ? In cazul in care de mai multi ani (3-4) , listele de cheltuieli nu au fost semnate de catre presedinte si nici de vreun cenzor sau comisie de cenzori as putea apela , la NErecunoasterea sumelor existente si sa cer in instanta o expertiza financiar-contabila care sa-mi certifice ca intr-adevar acele sume sunt corecte? Si daca pot sa cer in instanta , ca asociatia sa plateasca aceasta expertiza , deci si eu. Va multumesc si astept raspunsurile d-voastra .
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:15, 18 Septembrie 2011
Daca solicitati expertiza , dvs. singur trebuie sa platiti. Abea dupa aceea, daca vi se admite actiunea , puteti solicita si cheltuielile de judecata
Obligatia intocmirii Iistei de plata revine administratorului, iar semnarea listei o face administratorul si un membru al comisiei de cenzori. Se aproba de presedinte prin semnarea si aplicarea stampilei. Persoanele care semneaza certifica si raspund de corectitudinea listei de plata.
De ce ati asteptat atatia ani?
Puteti solicita expertiza contabila dar va va cost destul de mult.
Ultima modificare: Duminică, 18 Septembrie 2011
LocatarB, utilizator
Fiecare lista de intretinere poate fi contestata in termen de 10 zile de la afisare.
Daca nu sunteti inregistrata la asociatie cu aceste contestatii, inseamna ca ati acceptat situatia tacit.
La primarie nu ati reclamat, in instanta nu ati chemat asociatia de proprietari.

Cam greu sa demonstrati acum ca ceva nu e in regula in acele liste dupa atatia ani in care ati acceptat situatia ca fiind normala, iar daca vreti expertiza, va trebui sa o platiti dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul penalitati georgia2 georgia2 Ce pot face daca mi se refuza dreptul de a vedea modalitatea calculului penalitatilor la intretinere, pentru ca cel care calculeaza este vicepres. de Asoc., ... (vezi toată discuția)
Tabelul cu cotele de intretinere se semneaza si de presedintele asociatiei ? Lidia2012 Lidia2012 In mod repetat, tabelul cu cotele de intretinere pe apartamente afisat, apare semnat NUMAI de administrator si de cenzor. Lipseste semnatura Presedintelui ... (vezi toată discuția)
Proces neplata intretinere bgv bgv Buna seara, Nu am platit intretinerea intrucat modul de calcul nu a fost corect- ( pe langa probleme de fond nici macar total coloane nu era egal cu total ... (vezi toată discuția)