avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... calcul penalitati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

calcul penalitati

Ce pot face daca mi se refuza dreptul de a vedea modalitatea calculului penalitatilor la intretinere, pentru ca cel care calculeaza este vicepres. de Asoc., are o varsta destul de ....., si eu nu cred ca el este in stare sa faca un calcul corect mai ales ca apare la gata din calc. ... el de-abia merge pe strada de unde sa stiu eu daca a calculat corect, daca stiam contabilitate nu va mai intrebam
Faceti o cerere catre presedintele asociatiei, in care solicitati a vi se pune la dispozitie modul de calcul al penalizarilor.
Aveti dreptul de a obtine informatii in legatura atat cu modul de calcul al penalizarilor, cat si al cotelor de intretinere.
Aveti de asemnea dreptul de a contesta acet calcul in tremen de 10 de zile de la afisarea listei de plata. Presedintele este obligat sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile.
Conform Legii 230/2007 Art. 10. - Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.

Trebuie sa faceti cerere catre Presedintele Asociatiei si acesta este obligat sa va arate toate documentele si modul de calcul, iar cel care face calculul nu conteaza ce varsta are si daca mai alearga la maraton. ;)
Am facut nu numai o cerere ci mai multe, si refuza sub diverse motive sa-mi arate modalitatea de calcul, vreau doar sa spun ca am avut in anii trecuti niste restante si pentru ca am achitat debitul penalitatile au disparut, ce sa cred? Sau in alt an pentru ca ei m-au dat in judecata, lista penalitatilor fiind atasata citatiei (doar atunci am putut vedea, altfel nu?!), a descoperit cumnata mea, fiind expert contabil, penalitati trecute la dublu , adica o suma de 14 mil trecuta de doua ori, o chitanta de 5 mil., platita si nescazuta etc. Cine ar trebui sa verifice corectitudinea acestor calcule? Doar prin instanta? Doar sa cheltui bani sa-i dau in jud., avocat etc? Din cate stiu eu, daca Asoc. ma da in judecata, nu sta nimeni sa verifice in instanta daca suma pe care ei o pretind a fi penalitati este reala sau nu, dat fiind faptul ca altcineva mi-a luat la verificat listele; si atunci au renuntat la penalitatile pentru care tot ei ma chemasera in judecata.
Inca o data, nu pot vedea cum se calc. penalitatile decat dupa ce ei ma dau in judecata. Refuza pur si simplu
In cadrul Asociatiei trebuie sa aveti comisie de cenzori, listele trebuiesc semnate si de cenzor.
Mai faceti o cerere catre Presedinte specificand si legea si articolul care l-am scris mai sus si vedeti ce efect are. El este obligat sa va arate actele care stau la baza calculului, eventual luati legatura si cu unu din cenzori.
Daca nici asa nu rezolvati, luati legatura cu serviciul specializat din Primarie.
La tribunal puteti contesta pretentiile lor si vor fi obligati sa arate calculele. Nu se iau de bune toate care le spune cineva, mai trebuie si acte. E adevarat ca s-ar putea sa fiti obligata sa platiti o expertiza contabila, dar, daca aceasta va da dreptate, veti putea cere restituirea costului expertizei, precum si a cheltuielilor de judecata.
Si sa stiti ca nu propietarii vor trebui in final sa plateasca ci presedintele si cenzorul care nu si-au facut datoria asa ca alta data vor fi mai atenti.

Alte discuții în legătură

Legea nr. 230 din 2007 privind penalizarile art 30 bogdanA2012 bogdanA2012 Buna seara! am o problema legata de o intretinere, este adevarat ca nu am platit o perioada de timp pt ca nu am avut cum si am ajuns la o suma de 4700 de lei, ... (vezi toată discuția)
Refuz plata liste intretinere nesemnate de cenzor, consecinte timpuriu timpuriu de cateva luni se afiseaza listele de intretinere fara semnatura cenzorului,in acest caz refus sa platesc intretinerea,acest refuz este tacit ,ptr ca eu cred ... (vezi toată discuția)
Descarcare gestiune proprietaru proprietaru daca nu exista nici o descarcare de gestiune anuala a comitetului,facuta de comisia de cenzori....cum poate asociatia sa dovedeasca in instanta suma restanta a ... (vezi toată discuția)