avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... calcul penalitati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

calcul penalitati

Ce pot face daca mi se refuza dreptul de a vedea modalitatea calculului penalitatilor la intretinere, pentru ca cel care calculeaza este vicepres. de Asoc., are o varsta destul de ....., si eu nu cred ca el este in stare sa faca un calcul corect mai ales ca apare la gata din calc. ... el de-abia merge pe strada de unde sa stiu eu daca a calculat corect, daca stiam contabilitate nu va mai intrebam
Presedintele de asoc. locuieste pe scara cu mine si nici macar nu ne dam buna ziua, eu niciodata de 7ani de cand locuiesc in acest bloc nu stiu sa ma fi instiintat in legatura cu vreo sedinta ceva la Asoc. Din cate stiu se poate merge si cu tabel la 50% +1 din prop. din Asoc., ca sa semneze anume hotarari la acest nivel; la un batran sau mai multi care habar nu au ce hotarasc ei in cadrul Asoc., si ca sa ma bazez ca vine primaria sa-i controleze sau un serviciu din cadrul primariei o sa astept mult si bine ca am inteles ca e unul pe tot Galatiul, asa ca nu-mi ramane decat calea tribunalului. Cred ca pe asta se bazeaza si ei ca multi se lasa pagubasi si le da niste bani pe care n-ar trebui sa-i dea.
Este trist ceea ce spuneti, pe nimeni nu intereseaza si atunci nu va ramane decat calea justitiei. Va luptati cu morile de vant in acest caz..:wassat:
@georgia2,
Din momemt ce aveti restante, pe care le recunoasteti in mesajele dumneavoastra, este logic sa aveti si penalizari.
Asa ca pentru a nu mai trai cu incertitudinea asupra corectitudinii penalizarilor, este bine sa nu aveti restante, sa platiti cotele lunare de intretinere in termen.
Se mai intampla sa treaca omul printr-o perioada mai grea cateva luni, un an dar nu 7 ani.
Daca asociatia va actionat in judecata, aveti posibilitatea sa va prezentati la Judecatorie (nu la Tribunal), unde se judeca procesul si-acolo sa recunoasteti debitele si sa solicitati o esalonare (ceea ce puteati face si la asociatie)..., ori sa nu recunoasteti debitele si sa solicitati instantei efectuarea unei expertize judiciare. In acest fel, instanta va desemna un expert care se va deplasa la asociatie, va lua legatura cu dumneavoastra, va corela actele prezentate de asociatie cu cele prezentate de dumneavoastra..., iar in final va intocmi un raport de experetiza prin care va stabili exact debitele dumneavastra catre asociatie.
Sigur ca expertiza trebuie sa o platiti dumneavoastra, suma fiind stabilita de instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea nr. 230 din 2007 privind penalizarile art 30 bogdanA2012 bogdanA2012 Buna seara! am o problema legata de o intretinere, este adevarat ca nu am platit o perioada de timp pt ca nu am avut cum si am ajuns la o suma de 4700 de lei, ... (vezi toată discuția)
Refuz plata liste intretinere nesemnate de cenzor, consecinte timpuriu timpuriu de cateva luni se afiseaza listele de intretinere fara semnatura cenzorului,in acest caz refus sa platesc intretinerea,acest refuz este tacit ,ptr ca eu cred ... (vezi toată discuția)
Descarcare gestiune proprietaru proprietaru daca nu exista nici o descarcare de gestiune anuala a comitetului,facuta de comisia de cenzori....cum poate asociatia sa dovedeasca in instanta suma restanta a ... (vezi toată discuția)