bogdanA2012 a scris:
Nu este normal ca la un apartament sa aiba 58 de mil si penalizarea sa fie mai mica decat a mea adica undeva la 2200 de lei si la 3200 de lei penalizarea sa fie de 1960 de lei... este irational, ilogic si matematic vorbind e imposibil.
Nu este nimic anormal. Asa cum s-a explicat si mai sus penalizarea se calculeaza in functie de suma restanta (ce difera de la unul la altul), in functie de numarul de zile de intarziere (ce difera de la un restantier la altul). Apoi poate unii au mai platit intre timp o parte din debite iar altii nu...
A-2a problema pe care eu o consider concludenta este ca eu nu am semnat nici un contract cu asociatia de prop in priv penalizarilor( nu este stipulat nicaieri, nici in contractul de casa etc).
Va rog daca ma puteti ajuta ce sa fac sa scap de aceasta penalitate nejustificata si neconcludenta!
Nu trebuie sa semnati nici un contract cu asociatia. Asociatia de proprietari se administreaza conform legii 230/2007, lege in baza careia proprietarii sunt obligati sa achite cheltuilelile repartizate pe listele lunare de plata pana la data scadentei consemnata pe fiecare lista. Daca se depaseste acest termen asociatia aplica penalizari de intarziere a platii la termenele, pentru perioadele si in procentele stabilite prin sistemul propriu de penalizari.
Conform legislatiei sistemul propriu de penalizari se stabileste de comitetul executiv al asociatiei de proprietari.
Art. 30. -
(1) Comitetul executiv, reprezentat de preşedintele asociaţiei de proprietari, are următoarele atribuţii:
j) stabileşte sistemul propriu de penalizări ale asociaţiei de proprietari pentru restanţele afişate pe lista de plată ce privesc cheltuielile asociaţiei de proprietari, conform prevederilor legale;
Asadar nu este necesar sa se puna la vot in adunarea generala, sa se ceara aprobarea restantierilor ori a altor persoane.
Dar, dumneavoastra ati vazut luna de luna pe lista de plata afisate atat restantele cat si penalizarile. Ori in fiecare luna ati avut posibilitatea, conform legii sa contestati sumele repartizatea sau calculate in termen de 10 zile de la afisare. Daca tineati aproape de asociatie, acum erati edificat asupra sumelor. Dar, asa cum spuneti, pentru ca nu ati "platit o perioada de timp" probabil ca nici nu ati trecut pe la asociatie sa vedeti luna de luna ce sume s-au adunat si-ati ajuns la aceste debite destul de mari.
Sigur ca puteti sa rugati administratorul, presedintele sau cenzorul sa va explice istoricul acestor debite ca sa fiti edificat si sa le platiti cat puteti de repede ca sa nu mai creasca si sa fiti actionat in judecata.