avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legea nr. 230 din 2007 privind penalizarile art 30
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legea nr. 230 din 2007 privind penalizarile art 30

Buna seara! am o problema legata de o intretinere, este adevarat ca nu am platit o perioada de timp pt ca nu am avut cum si am ajuns la o suma de 4700 de lei, nefiind singurul restantier altii au sume mult mai mari decat mine.
Problema este urmatoarea: am penalizari de 2686,85 de lei ceea ce mi se pare enorm pt suma de 4700 de lei, chiar daca in legea nr 230/2007 scrie ca penalizarile sunt de maxim 0.2% maxima permisa.
Nu este normal ca la un apartament sa aiba 58 de mil si penalizarea sa fie mai mica decat a mea adica undeva la 2200 de lei si la 3200 de lei penalizarea sa fie de 1960 de lei... este irational, ilogic si matematic vorbind e imposibil.
A-2a problema pe care eu o consider concludenta este ca eu nu am semnat nici un contract cu asociatia de prop in priv penalizarilor( nu este stipulat nicaieri, nici in contractul de casa etc).
Va rog daca ma puteti ajuta ce sa fac sa scap de aceasta penalitate nejustificata si neconcludenta!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:51, 18 Octombrie 2012
Conform legii, dvs aveti dreptul ca in 10 zile de la afisarea listei de plata sa adresati o cerere scrisa presedintelui asociatiei in care sa solicitati explicatii in legatura cu modul de calcul al cotelor de intretinere si a penalizarilor, precum si a temeiului in care acestea au fost calculate.

Nu este normal ca aceste penalizari sa apara acum pe liste, decat daca a intervenit recent o hot a asociatiei in acest sens. Si daca o astfel de hotarare a intervenit nu este legala aplicarea penalizarilor pentru perioada anterioara adoptarii ei.
corect, va multumesc mult pentru tot!
bogdanA2012 a scris:
..dar penalizarile nu au fost afisate pana acum 3 zile si s-au afisat toata suma penalizarilor. Al 2lea aspect ar fi ca vecinul meu are 5 persoane eu sunt 3 si are suma de 57 de mil si penalizarea de 22 de milioane pe cand eu fiind cu 3 persoane am 47 de mil si 2688 de lei.

De regula penalizarile se calculeaza si se afiseaza lunar pe listele de plata. Dar sunt situatii cand proprietarii, membri ai asociatiei, nu se implica, nu participa la adunarile generale si nu se aleg oamenii cei mai potriviti in comitetul executiv si in comisia de cenzori. Poate nici nu au un administrator priceput s.a.m.d.
In asemenea situatii este posibil ca la schimbarea echipei, a presedintelui, a cenzorului, a administratorului ori la propunerea si/asu solicitarea unora sa se calculeze sau recalculeze penalizarile de catre noua conducere, de catre noul administrator sau de catre cenzor sau un expet contabil. Si-atunci este legal si normal sa se calculeze pe orice perioada anterioara.
Cand se afiseaz? Atunci ca se fac aceste verificari, adica acum trei zile sau peste alte trei zile.

Cuantumul penalizarii nu are legatura cu numarul de persoane. Penalizarile se calculeaza in functie de sumele restante, de numarul de zile de intarziere...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul penalitãtilor la întretinere cioarec carmen cioarec carmen Pe data de 23.05.2013 s-a dat o hotărâre judecătorească prin care se stabilesc datoriile ce le am la întreţinere + penalităţi ,ambele calculate până ... (vezi toată discuția)
Penalitati otto2007 otto2007 1. Pentru a calcula si aplica penalizari la sume restante este necesara hotararea adunarii generale a proprietarilor? 2. Cine este raspunzator pentru sumele ... (vezi toată discuția)
Penalizari la asociatia de proprietari camelia_neacsu camelia_neacsu Vreau sa stiu daca este corect ca penalizarea de la restanta de plata a cotelor de intretinere sa fie mai mare ca datoria (restanta ).Exemplu datoria 1.700 lei ... (vezi toată discuția)