mi-a expirat verificarea la masina ,am mers sa imi fac verificarea,din pacate trebuia sa revizuiesc un defept ceea ce mi sa spus ca in termen de 30 zile am posibilitatea.In acest timp am fost orit de politie,agendul spunindu-mi ca e ilegal mi-a luat talonul.A fost legala procedura agentului?
Depinde, in momentul in care se face ITP-ul si autoturismul nu corespunde din pcdv tehnic se elibereaza o adeverinta de revenire care confera dreptul proprietarului/utilizatorului sa circule pana la data revenirii, perioada de timp in care se pot remedia defectiunile. Parerea ma este ca nu s-a procedat legal la ridicarea talonului, daca detineati la momentul controlului adeverinta de revenire.
Daca detinea o astfel de adeverinta ea era emisa pentru a remedia defectiunea/defectiunile si pentru a reveni la verificare , nu pentru a circula cu masina defecta.
Din punctul meu de vedere masura luata de politist este justificata , doar daca user-ul nu face dovada ca tocmai atunci se ducea pentru remedierea defectiunii la un atelier specializat
Din experienta iti spun ca poti circula linistit cat timp ai acea adeverinta, daca autoturismul prezinta defectiuni majore de natura tehnica cei de RAR sau orice alta statie ITP nu iti elibereaza acea adeverinta. Practic vorbim de o perioada de gratie, este asemanator daca vrei ca si in cazul unei dovezi cu drept de circulatie.
Personal consider ca politistul a procedat corectdeoarece dv trebuia sa efectuati verificarea tehnica cu cateva zile inainte de expirarea ITP, nu in ultima zi. Asa ati fi putut remedia defectiunile aparute.
Legalitatea rar
majevcanin
buna ziua ,rog sa ma lamuriti cat de legali ca normal nu este ca domnii de la RAR sa stee in intersectii si pe drumuripublice {ca numai in ROMANIA intalnim ... (vezi toată discuția)