avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recurs declarat decizie concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recurs declarat decizie concediere

Buna ziua!
Revin cu o problema presanta.
Am castigat in instanta contestatia de concediere,sentinta civila sunand in felul urmator:
,,Admite in parte contestatia formulata de...........
Inlocuieste masura desfacerii CIM .....cu masura reducerii salariului de baza pe o durata de 2 luni de zile cu 10% prevazuta de.........
Dispune reintegrarea contestatoarei pe postul detinut anterior concedierii......"
Reintegrarea a fost facuta desi intimata a depus recurs,motivul fiind nepronuntarea instantei de fond asupra tuturor motivelor care au stat la baza emiterii deciziei de concediere(este adevarat ca din 4 motive,instanta de fond s-a pronuntat doar asupra a doua dintre ele) .
Oricum gravitatea faptelor ce au stat la baza deciziei de concediere nu a fost asa de mare,masura dispusa de instanta de fond fiind una echitabila,la fel cum in dosarul penal inaintat de catre societate pe numele contestatoarei,cu aceleasi capete de acuzare,a fost luata masura amenzii administrative,motivandu-se ca nu se intrunesc conditiile pentru faptele enumerate.
Intrebarea mea este daca aceasta comunicare din dosarul penal,care seamana izbitor cu sentinta civila in sensul ca amandoua spun ca faptele nu au fost savarsite cu intentie,ci doar prin necunoasterea normelor si normativelor si a regulamentului intern,ma avantajeaza la recurs?Se tine cont de faptul ca in dosarul penal a fost data o solutie de sanctionare care seamana cu cea din dosarul civil in care este data deasemenea o solutie de sanctionare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:15, 20 Septembrie 2011
In recurs , instanta va analiza temeinicia si legalitate hotararii pronuntate in prima instanta ... in acest sens, dvs va puteti apara sustinand ca hotararea atacata cu recurs este legala si temeinica ....

Ce este cu acel dosar penal si ce a hotarat instanta penala ?
A fost inaintat procurorului pentru cercetare.Acesta a trimis rezolutie cu neinceperea urmaririi penale deoarece nu sunt intrunite conditiile cercetarii sub aceste aspecte,insa a fost aplicata o sanctiune cu caracter administrativ in valoare de..... lei.Deci dosarul nu a ajuns la judecatorie,ci doar la parchet,in vederea cercetarii.Rezolutia seamana ca doua picaturi de apa cu sentinta civila,in sensul ca sentinta civila spune ca au existat ceva greseli in modul de desfasurare a activitatii contestatoarei ,dar sanctiunea este prea drastica in raport cu faptele retinute in sarcina contestatoarei,ea fiind inlocuita cu diminuarea salariului de baza pe o perioada de 2 luni cu 10%,iar comunicarea din dosarul penal spune ca nu se intrunesc elementele constitutive pentru faptele retinute in sarcina contestatoarei,dar se aplica o amenda administrativa.Intrebarea mea este daca aceasta comunicare este de folos contestatoarei in instanta.
daca nu s-a inceput urmarirea penala nu puteti face nici o legatura intre cele doua...dvs. depuneti actele in recurs, dar ca valoare probatorie nu va bazati
nemesisnmm a scris:

A fost inaintat procurorului pentru cercetare.Acesta a trimis rezolutie cu neinceperea urmaririi penale deoarece nu sunt intrunite conditiile cercetarii sub aceste aspecte,insa a fost aplicata o sanctiune cu caracter administrativ in valoare de..... lei.Deci dosarul nu a ajuns la judecatorie,ci doar la parchet,in vederea cercetarii.Rezolutia seamana ca doua picaturi de apa cu sentinta civila,in sensul ca sentinta civila spune ca au existat ceva greseli in modul de desfasurare a activitatii contestatoarei ,dar sanctiunea este prea drastica in raport cu faptele retinute in sarcina contestatoarei,ea fiind inlocuita cu diminuarea salariului de baza pe o perioada de 2 luni cu 10%,iar comunicarea din dosarul penal spune ca nu se intrunesc elementele constitutive pentru faptele retinute in sarcina contestatoarei,dar se aplica o amenda administrativa.Intrebarea mea este daca aceasta comunicare este de folos contestatoarei in instanta.

Am inteles ... nu are cum sa va avantajeze prea mult aceasta comunicare , Parchetul a dispus NUP intrucat nu sunt intrunite conditiile cercetarii sub aspectul savarsirii faptelor / faptei pentru care a fost depusa plangerea penal.

Dvs trebuie sa va aparati in instanta sustinand ca hotararea pronuntata este legala si temeinica , intrucat imprejurarile in care au fost comise faptele pentru care ati fost sanctionat cu desfacerea disciplinara a contractului de munca nu justifica aplicarea unei sanctiuni atat de drastice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca s-a facut recurs, inainte de acesta nu trebuia sa primesc acasa hotararea de la prima instanta? miha6809 miha6809 [i]Pe data de 20.10.2010 am castigat procesul conform celor de mai jos :[/i] 15/09/2010 termen pentru a se lua cunoştinţă de întâmpinareşi ... (vezi toată discuția)
Explicarea unei hotarari judecatoresti Roxana83 Roxana83 Buna ziua , tocmai am aflat pronuntarea intr-un litigiu de munca si nu inteleg in totalitate pronuntarea , mai bine zis daca am castigat reintegrarea cu ... (vezi toată discuția)
temei legal pentru o actiune cu solicitare despagubiri pentru neexecutarea unei sentinte judecatoresti definitive si executorii bughi69 bughi69 Buna ziua In primul rand as vrea sa va impartasesc ca inainte sa mi se intample nu credeam vreo data ca, la noi, invocand totdeauna la statul de drept ca o ... (vezi toată discuția)