Referitor la optiunea depunerii D112 , cum intelegeti ,, 3 salariati exclusiv " ?
Eu am 2 societati cu 3 salariati pe tot anul 2010 , si 2011 dealtfel , cu C.A sub 100 000 euro , si eu asa inteleg ca nu m-as incadra la obligativitatea depunerii trimestriala , decat daca ar fi fost ,, 3 salariati inclusiv ''.
am inteles ca nu mai mare de 3 , dar ,,il include si pe 3 '' ? , eu asa cred ca se intelege , poate 3 salariati inclusiv , l-ar include si pe 3 .Ma gandeam ca exista varianta in care media celor 12 luni este 2 salariati si ceva.
Daca aveti fix 3 salariati, atunci nu sunteti obligata sa depuneti si sa platiti la 3 luni. Tocmai asta inseamna acel "exclusiv", in afara de 3. Daca media aritmetica e 2,99 (si CA < 100K Eur) atunci sunteti obligata sa depuneti la 3 luni, dar aveti optiunea sa cereti depunerea lunara, pana duminica 25 Septembrie 2011.
Trecerea de la depunere lunara la trimestriala, pentru cei care indeplinesc conditiile, se va face AUTOMAT de catre ANAF, pe baza datelor din bilant. Aici intervine o problema, pentru ca numarul de salariati din bilant nu este calculat ca o medie aritmetica, si oricum este rotunjit in sus sau in jos la un numar intreg. Prin urmare, daca ati avut cifra de afaceri sub 100K euro, ati avut un numar mediu de 2,99 salariati, dar in bilant ati rotunjit la 3, aveti multe sanse ca ANAF sa nu va treaca la depunere trimestriala din oficiu.
D112 -d 010
bubby
Va rog sa ma lamuriti si pe mine , am 3 salariati si CA sub 100.000 E la 31.12.2010 , inteleg ca nu sunt obligat sa depun si sa platesc la 3 luni , insa sunt ... (vezi toată discuția)