Buna ziua, lucrez la o firma SRL, iar angajatorul nu mi-a platit salarul pe o parte din anul trecut 2010 (5 luni) si pe ultimele 2 luni din anul acesta 2011. In aceasta situatie pot sa-mi dau demisia fara preaviz? In baza la ce art. din Codul muncii, astfel incat sa fie conform legii si pentru a nu avea probleme? Ce trebuie sa contina cererea de demisie? Va multumesc.
Cererea de demisie nu trebuie motivata.
In cazul dumneavoastra puteti totusi mentiona dispozitiile art. 81 alin 8 din Codul Muncii: 8) Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă.
Una din obligatiile angajatorului este plata salariului.
Daca imi depun astfel demisia, ce probleme credeti ca as avea din partea angajatorului? Este obligat sa accepte in acest fel demisia mea? Ar putea crea presiuni asupra mea, de a face si un preaviz? Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri.
Demisia operează încetarea contractului de muncă, în mod unilateral, fără a fi necesară aprobarea acesteia de către angajator.
In cazul in care solicitati incetarea c.i.m. in baza art.81 alin.8 C.mun. nu aveti cum sa fiti obligata sa efectuati preaviz .. Codul Muncii prevede clar ca , salariatul poate demisiona fara preaviz in cazul in care angajatorul nu-si indeplineste obligatiile asupra prin c.i.m..
Cu toate ca legea prevede ca salariatul are dreptul de a nu motiva demisia, dvs puteti mentiona in demisie motivul neplatii salariului pentru perioada respectiva , astfel incat puteti invoca art.81 alin.8 C.mun. ca temei de drept al incetarii raportului de munca.
Demisie
lillyian20
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie,
Vreau sa inaintez angajatorului meu cererea de demisie la zi, dar in contract am mentionat periaoada de ... (vezi toată discuția)
Demisie
Alex 32
Buna ziua eu sunt angajata in spital cu detasare de la o firmă si azi dori sa renunț din motive personale oare ce trebuie sa fac?....Și după pot sa ma mai ... (vezi toată discuția)