Buna ziua, am vazut ca subiectul a mai fost atins. Ma aflu in situatia in care mi s-a respins cererea de prelungire a dovezii de ciruculatie. Cei de la politie mi-au spus ca pot face o noua cerere, de asta data catre prim-procuror, poate acesta imi va aproba. As dori sa stiu daca se mai afla cineva in situatia asta, daca a demarat aceasta actiune si a avut vreun succes, sau voi face o noua cerere degeaba. Inca o intrebare care poate nu ar trebui sa o pun dar traim in Romania, sunt persoane care au primit prelungirea dovezii? Daca da, in ce conditii? se necesita o "atentie" doamnei careia ii dau cererea? Mentionez ca accidentul a fost o totala prostie, am virat stanga sa intru intr-o curte, pe o strada cu o singura banda pe sens, din spate mi-a venit o motocicleta care a incercat sa ma depaseasca in timp ce eu viram si ne-am lovit. nu aveam viteza, si domnisoara de pe motor si-a fracturat degetul mic de la mana, fara spitalizare. Nu am plecat de la locul accidentului, nu bausem alcool, nici macar nu cred ca voi fi gasita vinovata.... Dosarul abia acum este trimis la cercetari
Multumesc, astept niste raspunsuri, sa stiu ce am de facut!!! O zi buna!!!!
chestia cu "atentia" se numeste mita si este periculos sa oferi mita unui magistrat.
prelungirea dovezii este o optiune a procurorului si nu o obligatie de aceea cererea trebuie motivata astfel incit sa dovedesti lipsa pericolului in cazul in care iti va permite sa conduci.
ar fi bine sa consulti un avocat care sa iti redacteze cererea.
Problema este ca cererile sunt tipizate, doar se completeaza spatiile libere cu datele personale . O sa merg la parchet sa ma interesez daca pot redacta eu o cerere, multumesc oricum de raspuns!!! as dori totusi daca sunt persoane care au fost in aceeasi situatie si au primit aprobare sa-mi spuna cum au procedat!!! Multumesc anticipat!!!
buna, sfatul meu este sa faci o cerere catre parchet de prelungire a dreptului de circulatie, ce-i drept...mai sunt si magistrati uneori plictisiti care refuza fara nici un motiv intemeiat, dar in general se prelungesc dovezile.Eu de ex am circulat peste un an cu o dovada prelungita, si la mine a fost mult mai complicat decat in cazul dvs. eu am avut dovada de la un accident unde nu am fost eu de vina si la cca 3 luni am avut un accident provocat din vina mea si cu consecinte ceva mai grave decat ceea ce ati expus dvs. Si mie mi-a prelungit vre-o 9 luni parchetul si vre-o 4 luni de la judecatorie (eu am avut "avantajul"-daca se poate spune asa- ca sunt sofer de meserie), asa ca....merita incercat.Mult succes! ;)
Nu va sfatuiesc sa dati "atentii" la prchet dar este bine sa depuneti cererea direct la parchet si sa vedeti ce va raspunde si cum vor motiva magistratii in caz de refuz.
Accident
adrian.popa
Buna ziua,
As avea si eu nevoie de un sfat va rog,
Acum 4 ani am avut un accident auto soldat cu un deces. Conform legi in vigoare pe vremea aceea mi s-a ... (vezi toată discuția)