avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare simultan prin popreire si imobiliara !!
Discuție deschisă în Executare silită

executare simultan prin popreire si imobiliara !!

Buna ziua… problema : acum 2 ani am facut un credit de 5400 eur pe numele meu, pentru fratele meu. Acesta de 1 an nu a mai platit nici o rata .Mereu a zis ca o sa plateasca, a trecut timpul si acum m-am trezit direct cu somatii de la firma de recuperari. Ultima somatie are atasat un model de cerere pe care o vor inainta executorului judecatoresc si prin care vor cere executarea silita ,simultan , atat prin poprire cat si prin executarea imobiliara. Mentionez ca sunt divortata, am un copil sub intretinere si casa proprietate personala. Creditul a fost de nevoi personale – fara garantie si fara ipoteca. Este posibil sa faca executarea simultan ? Si poprire si executare imobiliara? Daca da, cum as putea rezolva cu actele casei ca sa nu poata ajunge la masura asta extrema. Cum as putea sa-mi recuperez banii de la fratele meu , avand in vedere ca nu are nimic pe numele lui ? Multumesc anticipat ! Cu stima , Giorgiana E.

Cel mai recent răspuns: doina_dana , utilizator 18:39, 19 Septembrie 2011
da, este posibil
Este dificil de dovedit faptul ca fratele Dvs a beneficiat de acei bani, atata timp cat imprumutul a fost facut de Dvs, in numele Dvs, mai ales ca o banala proba cu martori nu poate fi folosita.Ar ajuta mult un inscris doveditor cu privire la atribuirea sumei respective de bani fratelui.Cursul juridic ar fi plata datoriei de catre Dvs, urmata de o actiune in regres impotriva fratelui. Referitor la actele casei, este un pic cam tarziu, deoarece bunul imobil poate fi urmarit de creditori in mainile oricui s-ar afla.
Singura solutie ca sa instrainati casa este sa ii faceti curatela copilului si sa i-o vindeti lui.
Simplu,nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare bun imobil pt credit nevoi personale fara garantii? mihaela vasilescu mihaela vasilescu am un credit de nevoi personale in val de 8.000 EUR,am intarziat cu rata vreo 2 luni si cei de la firma de recuperari ma ameninta cu executarea bunurilor ... (vezi toată discuția)
Somatie executare silita catalinmihai catalinmihai Buna seara, Imi cer scuze ca va deranjez, dar am nevoie urgent de un raspuns din partea dumneavoastra. Fratele meu a facut un credit pe adresa casei ... (vezi toată discuția)
Cum scap de masina? zoltoreanu_paul zoltoreanu_paul am credit de nevoi personale si nu vreau sa l mai platesc .(prefer sa mi puna poprire pe salariu ) insa am masina pe numele meu si nu vreau sa o execute ... (vezi toată discuția)