avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... executare bun imobil pt credit nevoi personale fara ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

executare bun imobil pt credit nevoi personale fara garantii?

am un credit de nevoi personale in val de 8.000 EUR,am intarziat cu rata vreo 2 luni si cei de la firma de recuperari ma ameninta cu executarea bunurilor personale in conditiile in care eu nu am girat cu nimic pt. acest credit,in contract se specifica ca pot fi urmarite doar veniturile adica salariul.Daca nu mai platesc ratele si sunt angajata pe salariul minim ce imi pot face?
Cel mai recent răspuns: mihaela vasilescu , utilizator 10:40, 11 Noiembrie 2009
Chiar daca nu ati girat cu nici un bun personal, creditorul poate sa investeasca contractul de credit si sa utlizeze toate formele de executare silita: poprire asupra drepturilor banesti, urmarire bunurilor mobiliare si imobiliare, prin vanzarea acestora, pana la acoperirea intregii datorii, inclusiv cheltuielile de executare silita.
Ar trebui sa veniti cu mai multe elemente, referitor la intarziere. Dvs. spuneti ca "am intarziat cu rata vreo 2 luni". La fel ce este cu firma de recuperari, daca va somat banca etc.
Da chiar daca la creditul personal nu ati girat cu nici unul din bunurile dvs este normal ca sa se utilizeze de creditor toate formele de executare silita.
daca as fi girat cu o proprietate personala inteleg sa ma execute dar atunci pentru ce se mai solicita garantii in conditiile in care chiar daca nu girezi cu un bun anume ei au dreptul sa execute tot ce este pe numele tau??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma de recuperari gina_dirleci gina_dirleci Dosarul unui credit bancar a fost cumparat de o firma de recuperari. As dori sa stiu daca aceasta are vreo putere juridica in relatia cu titularul creditului, ... (vezi toată discuția)
Executare silita Popescu31 Popescu31 Buna ziua, <br> Am un credit de nevoi personale la Brd pentru care in ultimul an mi-a fost foarte greu sa achit intreaga rata, achitam 60% din rata din ... (vezi toată discuția)
Somatie de executare silita prin poprire si mobiliara adelatuhut adelatuhut Buna ziua! Am contractat un credit in 2008 ,iar din anul 2010 de cand in sistemul bugetar sau intamplat marile reduceri salariale mi-a fost din ce in ce mai ... (vezi toată discuția)