avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit impozit pe dividende
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

impozit pe dividende

va rog sa imi raspundeti daca am procedat corect: am virat impozitul pe dividende la trezorerie, in contul persoane fizice, ca ulterior sa aflu ca trebuia virat in contul unic la buget; cum trebuia, de fapt?
Cel mai recent răspuns: padarom , utilizator 17:56, 13 Noiembrie 2011
Ma intreb cum ati virat? In formularul OP pentru trezorerie, nici nu exista ceea ce spuneti : Impozit pe dividende persoane fizice.
Trebuie sa faceti o adresa catre Trezorerie, daca ati folosit un cont gresit, prin care cereti virarea in contul corect.
Daca termenul de plata era deja scadent, pana la data cand banii vor fi virati in contul corect, veti acumula si dobanzi si penalitati de intarziere.
[ link extern ]
RO04TREZ70420030104XXXXX impozit pe venituri din dividende

Trebuia virat in ct "bug de stat". Pe fisa pe platitor se face repartizarea din acel cont pt fiecare obligatie in parte. Verificati in fisa pe platitor unde s-au dus acele sume si faceti o cerere prin care solicitati compensarea acelei plati cu eventuale debite restante.

Descarcati de pe anaf.ro varianta de Ordine de plata 2011 pt a avea actualizate conturile trezoreriei. In aceasta varianta nu mai exista ct pt impozit pe venituri din dividende.
Multumesc pentru raspunsul dvs, dar conform adresei de raspuns de la Adm Financiara, plata s-a efectuat corect si in contul de mai sus, asa cum reiese din fisa de platitor anexata la raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata taxe vornicu lumi vornicu lumi va rog sa ma lamuriti si pe mine cine hotaraste unde se duc banii pe care-i platim ca taxe si impozite,pentru ca ,de ex. plata forfetarului,pe care am facut-o ... (vezi toată discuția)
Plata la buget crislor crislor buna ziua , va rog s-a ma ajutati platiile la bugetul statului pe venituri din salarii se vireaza in conturi separate impozitul si contributiile, s-au se ... (vezi toată discuția)
Datorii la bugetul de stat ecbibl ecbibl La intocmirea fiselor fiscale am constatat ca unui salariat i s-a acordat gresit deducere,fapt ce a determinat ca in luna respectiva impozitul sa fie mai ... (vezi toată discuția)