Pe de alta parte, e cumva posibil sa invoc legea in forma in care era ea in perioada cand m-am inscris la doctorat? In acest moment, ideea e ca nu poti lucra in invatamantul superior daca nu ai titlul de doctor, implicit nu se mai pune problema concediului pentru obtinerea doctoratului.
Nu mai aveti cum sa invocati acum prevederile legale in vigoare la data admiterii dvs la doctorat , in conditiile in care ele sunt abrogate.
HG nr.250/1992 prevede:
Art. 25. - (1) salariatii din administratia publica, din regiile autonome cu specific deosebit si
din unitatile bugetare au dreptul la concedii fara plata, a caror durata insumata nu poate depasi 90 de zile lucratoare anual, pentru rezolvarea urmatoarelor situatii personale:
.....
b) sustinerea examenului de admitere la doctorat, a examenelor de doctorat sau a tezei de
doctorat, in cazul salariatilor care nu beneficiaza de burse de doctorat;
........
Cei care sunt deja in sistem isi continua activitatea, dar cred ca vor fi cumva incadrati in IOSUD. Parerea mea este ca trebuie reglementata clar situatia cadrelor didactice care urmeaza sa-si obtina titlul de doctor, in intervelul de 5 ani de la intrarea in vigoare a legii. Sunt multi in aceasta situatie si nu cred ca vor fi dati afara inaintea termenelor stipulate de lege.
Am vazut pe saitul edu ca a aparut statutul studentului, dar nu stiu ce extensie are, ca eu nu pot sa-l deschid. Este posibil sa fie acolo ceva precizari privind activitatea studentilor-doctoranzi care au si calitatea de cadre didactice universitare.
Da, dar si Word si cred ca si ceva Notepad, nu reusesc sa-mi dau seama, ca nu vad extensia lor
cred ca-mi lipseste mie vreo extensie ... sau la urmatorul update :)