avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Neconcordanta cu privire la un teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Neconcordanta cu privire la un teren

Buna ziua,
Am dobandit un teren in extravilanul orasului,persoana de la care l-am luat mi-a aratat locul unde este si fiind de acord a procedat la intabularea terenului.Verificand la Primarie exista o neconcordanta in sensul ca fostul proprietar mi-a aratat alt amplasament iar in realitate terenul este la o distanta de aprox.100m fata de locul indicat .Cel care a facut intabularea a spus ca pe el nu-l intereseaza deoarece el a masurat acolo unde i-a indicat proprietarul.Sfatuiti-ma cui sa ma adresez.
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 23:29, 4 Septembrie 2008
Actul poate fi atacat in instantza , cu o actiune in constatarea nulitatii absolute a actului de vanzare -cumparare , in sensul ca ati fost indus in eroare.
Este vorba despre un viciu de consimtamant, anume o error in corpore , o eroare asupra identitatii fizice a obiectului contractului ,in sensul ca dvs credeati ca veti cumpara un alt teren , si ati dobandit altul.
Sanctiunea aplicabila este nulitatea absoluta a actului juridic , care poate fi ceruta oricand , de catre orice persoana interesata , chiar de instantza , din oficiu.
Luati legatura cu un avocat .

Acest lucru l-am inteles dar ma mira faptul ca cei de la ANCPI si-au dat girul ca acel teren este acolo unde a masurat cel de a facut intabularea.Acum eu am acte in regula pe terenul altuia,si asi putea sa incep sa construiesc pe acel teren.
IanRohan a scris:

Buna ziua,
Am dobandit un teren in extravilanul orasului,persoana de la care l-am luat mi-a aratat locul unde este si fiind de acord a procedat la intabularea terenului.Verificand la Primarie exista o neconcordanta in sensul ca fostul proprietar mi-a aratat alt amplasament iar in realitate terenul este la o distanta de aprox.100m fata de locul indicat .Cel care a facut intabularea a spus ca pe el nu-l intereseaza deoarece el a masurat acolo unde i-a indicat proprietarul.Sfatuiti-ma cui sa ma adresez.
IanRohan, in ce lume traiesti? Vanzatorul ti-a aratat ce a dorit sa vanda, miopia este o problema, ce ai cumparat ulterior cu acte autentice altceva, este problema ta! Ce poti sa faci acum, intrebari iti pui? Actiune in instanta sa-ti repare ignoranta!
Ai vreun sfat sau vrei sa-mi tii o lectie de morala,de galerie nu-mi arde acu'
Nu mi-am niciodata sa fiu in "pielea lupului moralist"! Altfel vorbind arzi de prostie nu de galerie!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune vanzare teren. Costin29 Costin29 Buna ziua!Am facut un antecontract de vanzare-cumparare la notariat ptr un teren,stiind ca acesta se afla la o distanta de 120ml de ultima casa dintr-o ... (vezi toată discuția)
Anularea unei donatii Otelia_A Otelia_A Buna ziua... As vrea si eu sa aflu cum se poate anula o donatie... Care sunt toate procedurile mai exact. Am nevoie de anularea unei donatii facute de tatal ... (vezi toată discuția)
Daca ma puteti ajuta cu un raspuns.. ella_87 ella_87 Buna ziua,in urma cu 4 ani am vandut un teren care a fost intermediat de o agentie imobiliara,cumparatorul achizitionand-ul prin credit bancar.Dupa 3 ani m-a ... (vezi toată discuția)