avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anularea unei DONATII
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anularea unei DONATII

Buna ziua...
As vrea si eu sa aflu cum se poate anula o donatie... Care sunt toate procedurile mai exact.
Am nevoie de anularea unei donatii facute de tatal meu unor persoane carora trebuia sa le doneze o suprafata de pamant. Insa in acel act de donatie a fost trecuta si alta suprafata de pamant (aflata langa casa tatalui meu) pe langa aceasta care trebuia donata.
Tatal meu este foarte batran ... are 85 de ani si nu a stiut ce semneaza. Iar persoana care i-a dat actul sa semneze i-a spus doar te acea parte de pamant care trebuia donata ... nu de cea ce era scris pe act.
De aceea vreau sa stiu cum se poate anula un act de donatie.
Cel mai recent răspuns: ContSters63637 , utilizator 22:29, 8 Septembrie 2008
Actul de donatie , se poate anula numai prin hotarire judecatoreasca , chemindui in judecata pe cei care au primit donatia. Angajati un aparator si rezultatul va va fi favorabil , succes .
mariiky a scris:

Actul de donatie , se poate anula numai prin hotarire judecatoreasca , chemindui in judecata pe cei care au primit donatia. Angajati un aparator si rezultatul va va fi favorabil , succes .


Domiciliu meu este in Rm.Valcea... Iar Domiciliul tatalui meu se afla in Salaj, la fel ca si al persoanelor respective.
Unde trebuie chemati in judecata ? Salaj sau Valcea?
In Salaj, la domiciliul paratilor. Actul se poate anula pentru ca exista eroarea obstacol la incheierea actului, respectiv tatal dvs. a avut credinta ca incheie actul pentru o anumita suprafata de teren, iar cealalta parte a avut in vedere un alt bun. Pentru lipsa acordului de vointa la incheierea actului, sanctiunea este nulitatea absoluta a actului.
Mult succes
Chemarea in judecata o veti face la judecatoria din Salaj ,acolo au domiciliul ce-i pe care ii veti chema in judecata.
Unde a fost incheiat actul de donatie? Spuneti ca persoana care a primit donatia i-a dat actul sa-l semneze si tatal nu a stiut ce semneaza...In primul rand, ca sa aveti ce anula, contractul de donatie trebuia sa fie incheiat la notarul public, in forma autentica. Daca nu este incheiat in forma autentica, este nul din start si nu mai aveti nevoie de nici un proces.

Alte discuții în legătură

Anulare testament laurateona laurateona In ce context poate fi anulat testament din 1987 in ideea ca in 2004 respectiv 2008 au decedat ambii (testamentul a fost facut reciproc), iar rudele cer ... (vezi toată discuția)
Eroarea obstacol ContSters61634 ContSters61634 Buna ziua, In vechiul cod civil eroarea obstacol (asupra naturi sau a obiectului contractului) era lovita de nulitate absoluta. Din textul noului cod civil ... (vezi toată discuția)
Donatia-poate fi anulata in cazul in care apare un mostenitor(fiu-fica) sor1 sor1 In anul 2002 am mostenit o suprafata de pamant in judetul Arges.La acea vreme din comisia locala de fond funciar facea parte si si directorul IAS ,IAS pe raza ... (vezi toată discuția)