avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare testament

In ce context poate fi anulat testament din 1987 in ideea ca in 2004 respectiv 2008 au decedat ambii (testamentul a fost facut reciproc), iar rudele cer anualarea testamentului in ideea dorintei de a beneficia de niste drepturi.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: laurateona , utilizator 20:49, 26 Ianuarie 2014
Daca testamentele sunt autentice, slabe sanse de a le anula.
Ultima modificare: Duminică, 26 Ianuarie 2014
ContSters250994, utilizator
Nu prea inteleg iar pe 28 ian ac am convocare la triiiiiiibunal. Reclaman tii cer anulare iar verbal in cer tranzactie. Eu n u mai inteleg n im ic. Va trimit mai jos copie intampinare:
ÎNTÂMPINARE


La cererea de chemare in judecata avand ca obiect constatarea nulitatii absolute a Testamentului apartinand testatorului MEREANȚU GRIGORE autentificat la BNP Manciu Paraschiva la nr. 14304/17.11.1988 si a actelor subsecvente (Certificat de mostenitor nr. 465/24.11.2004 eliberat pe numele Mereanțu Maria la BNP Irina Daniilescu, Contract de vanzare-cumparare autentificat la BNP Natalia Manoiu la nr. 2418/30.08.2006, Certificat mostenitor nr. 253/15.10.2008 eliberat de BNP Boroi Elena) prin care va solicitam sa respingeti actiunea ca inadmisibila si nefondata.
In sprijinul cererii noastre vom invoca urmatoarele exceptii:

1. In ceea ce priveste constatarea nulitatii absolute a Testamentului apartinand testatorului MEREANȚU GRIGORE, cu nr. 14389 ( si nu 14304) din 17.11.1988, exceptia lipsei de calitate procesuala pasiva a subsemnatilor, fiind vorba despre un testament incheiat de mai sus numitul in favoarea sotiei lui, MEREANȚU MARIA.
2. In ceea ce priveste constatarea nulitatii absolute a Certificatului de mostenitor nr. 465/24.11.2004 eliberat pe numele Mereanțu Maria la BNP Irina Daniilescu, de asemenea, invocam exceptia lipsei de calitate procesuala pasiva a subsemnatilor, acest certificat vizand mostenirea legala si testamentara a lui MEREANȚU MARIA de pe urma defunctului MEREANȚU GRIGORE.
Pentru aceste capete de cerere solicitam sa admiteti exceptiile mai sus mentionate.

In privinta capatului de cerere ce priveste contractul de vanzare-cumparare autentificat la BNP Natalia Manoiu la nr. 2418/30.08.2006, va rugam sa observati ca a fost incheiat cu respectarea tuturor normelor legale si cu documentele doveditoare, in vigoare la acel moment. Orice pretentii ar fi avut la acel momemt sau la un moment ulterior reclamantii din prezenta cauza atat mandatarul cat si cumparatorul au fost de buna credinta.
De asemenea, certificatul de mostenitor nr. 253/15.10.2008 eliberat de BNP Boroi Elena a fost intocmit cu respectarea tuturor normelor legale.
In apararea pe fond a cauzei, încălcarea regulilor privind capacitatea civilă a persoanelor (nerespectarea unei incapacităţi speciale de folosinţă a persoanei fizice, impusă pentru ocrotirea unui interes obştesc), lipsa totală a consimţământului (de ex: eroarea obstacol - error in negotium şi error in corpore, nevalabilitatea obiectului actului juridic; nevalabilitatea cauzei (lipsa acesteia sau când aceasta este ilicită sau imorală); nerespectarea formei cerute ad validitatem; încălcarea ordinii publice; fraudarea legii – acestea sunt cauze de nulitate absoluta.
Dupa cum instanta poate foarte usor observa nu ne aflam in niciunul din aceste cazuri pentru niciun capat de cerere.
Pentru motivele mai sus mentionate va rugam sa respingeti toate capetele de cerere si sa obligati reclamantii la plata cheltuielilor de judecata ocazionate de apararea in acest dosar.
In drept, ne intemeiem intampinarea pe dispozitiile art.1247 Cod civil, art. 202, 207 Cod procedura civila.
In dovedirea celor mentionate intelegem sa ne folosim de probele cu inscrisuri, interogatoriul reclamantilor si orice alt mijloc de proba necesar solutionarii cauzei.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament aparut dupa dezbaterea mostenirii. NICULIN NICULIN Buna ziua! In anul 2008 s-a dezbatut mostenirea de catre parinti, unde erau patru frati! In anul 2017 a murit si ultimul frate si s-a facut succesiunea unde ... (vezi toată discuția)
Anulare act testament alexbinder alexbinder Mama mea este trecuta in testament ca unic mostenitor, acesta fiind facut in Germania. Fratele meu vitreg din prima casatorie a tatalui a deschis proces in ... (vezi toată discuția)
Cerere anulare in instanta a certificatului de mostenitor AFANFANA AFANFANA Poate fi admisa in instanta o cerere de anulare a unui certificat de mostenitor, de catre o terta persoana ??(persoana care a facut actiunea a fost concubina ... (vezi toată discuția)