avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dimensiune cale de acces in curte comuna
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dimensiune cale de acces in curte comuna

Am un bar care functioneaza intr-o curte in care mai locuiesc cateva familii in apartamente, unele in chirie la episcopia care este proprietara curtii si respectiv doi proprietari, persoane fizice. Barul se afla intr-un spatiu inchiriat de la una dintre persoanele fizice. Episcopia vrea sa ingradeasca un spatiu (mai mult de jumatate ca suprafata) pentru curtea unei scoli, lasand spatiu de acces pentru ceilalti care locuiesc in curte. Pana acum, scoala nu avea iesire catre curte, fiind zid in zid cu aceasta curte, iesirea urmand a se amenaja in cele ce urmeaza. Legat de acestea, am doua intrebari:
1. Care este latimea minima pe care trebuie sa o lase libera constructorii pentru accesul persoanelor (sau si auto) la domiciliile lor?
2. Exista ceva prevederi legate de vecinatatea scoala-bar (distanta minima, functionarea in acelasi imobil), sau de prioritatea primei destinatii de folosinta?
Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Coproprietate fortata, drept de folosinta a spatiilor comune fara schimbarea destinatiei Emma21 Emma21 Am in proprietate un apartament intr-un imobil vechi, ai carui locatari manifesta un dezinteres total pentru conservarea, reparatiile si modernizarea ... (vezi toată discuția)
Servitute vedere. va supun atentiei urmatoarea speta. imobilul in care ... sorinct sorinct Buna ziua. Va supun atentiei urmatoarea speta. Imobilul in care locuiesc are o curte comuna eu neavand servitute de trecere in acea curte. La momentul ... (vezi toată discuția)
Lege deschidere baruri/cafenele in apropierea scolilor. nicoleta vomvea nicoleta vomvea Buna ziua, Doresc sa imi deschid un mic bar/cafenea si spatiul pe care l-am gasit de inchiriat este in apropierea unei scoli (cca 50 m de scoala). Am ... (vezi toată discuția)