avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Servitute vedere. Va supun atentiei urmatoarea speta. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Servitute vedere. Va supun atentiei urmatoarea speta. Imobilul in care ...

Buna ziua. Va supun atentiei urmatoarea speta.
Imobilul in care locuiesc are o curte comuna eu neavand servitute de trecere in acea curte. La momentul achizitiei imobilului care a avut loc in anul 1998 nu s-a vandut si curtea interioara comuna tuturor imobilelor situate in curte. Dupa 1998 eu am facut pe o laterala a imobilului (laterala care avea iesire la strada principala) o usa de acces pentru a nu mai folosi curtea comuna. In anul 2018 s-a vandut si ultima cladire impreuna cu toata curtea interioara. Noul proprietar lasand fara drept de servitute de trecere pe toti proprietarii imobilelor din curte. Ultima cladire si curtea interioara au fost achizitionate de catre o singura persoana. Am incercat obtinerea dreptului de servitute prin curtea interioara prin instanta, Procesul este inca pe rol. Vecinul care a achizitionat ultimul imobil si curtea interioara acum doreste sa ma dea in judecata pentru a zidi ferestrele si usa care au vedere catre curtea lui. Mentionez ca hotarul este la zidul cladirii pe care o am in proprietate. Mentionez ca arhitectura imobilului dinspre vecin (usi si ferestre) nu s-a modificat. Arhitectura este exact asa ca la data darii in folosinta a imobilului in anul 1953.
Intrebarea mea este urmatoarea: ce sanse de castig are vecinul meu in a ma obliga sa zidesc ferestrele si usile construite acum 70 de ani? Multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra

Alte discuții în legătură

Care este procedura de stingere a dreptului de trecere acordat unui lot care avea deschidere la drum public RusRIM RusRIM Buna ziua, Locuiesc intr-un imobil P+5 edificat in anul 2016 pe un teren cu 2 deschideri stradale pe care se afla casa batraneasca a proprietarului care a ... (vezi toată discuția)
Limita legala in constructii marysa marysa Va rog sa-mi spuneti unde gasesc reglementata distanta la care se poate construi zidul unei case fata de de gardul vecinului, avand in vedere ca nu vor ... (vezi toată discuția)
Lnvocarea uzucapiunii la dobandirea dreptului de servitute de vedere ContSters365386 ContSters365386 Buna ziua, Detin un imobil construit in anul 1914,prevazut,din constructie,cu 2 ferestre spre curtea invecinata.Aceste ferestre sunt evidentiate si in ... (vezi toată discuția)