avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Firma asigurari nu plateste dauna integral
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Firma asigurari nu plateste dauna integral

Buna ziua,

Mi-am reparat masina in service pe RCA-ul vinovatului.La final trebuie ca soc. asigurari sa plateasca reparatia (accept de plata).El urmeaza sa se dea dar nu pe toata suma deoarece firma de asigurari a constatat ca service-ul si-a modificat tarifele intre timp.(prea multe inf. ce fac referire la acest lucru nu cunosc).
Oricum..ce e de facut ce pot face eu nevinovat fiind.Service-ul mi-a spus ca va treb sa platesc din buzunar restul de bani aproate 2000RON.(prejudiciul total 7000 RON).
Va rog mult ajutati-ma...stiu ca e simplu de spus da-i in judecata..dar stiti ..ma feresc de acest lucru deocamdata deoarece sunt o pers foarte ocupata si rar am timp liber.

Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 4 Septembrie 2008
chucki21, utilizator
Cel mai recent răspuns: chucki21 , utilizator 08:39, 5 Septembrie 2008
nu aveti prea multe de facut, pastrati chitantele pentru orice ban dat si la final, cereti -i vinovatului prin actiune in justie, daune materiale
Avand in vedere ca am mare nevoie de masina oare voi face bine,in cazul unui proces, sa-mi ridic masina cu alte cuvinte sa platesc restul de bani?va afecta acest lucru persoana mea in caz ca asiguratorul poate gandi "lasa-l ca e moale ca uite ca tot a platit"

Multumesc mult pt. sfaturi
Cred ca in final tot la proces o sa ajungeti. Dar inainte de introducerea actiunii trebuie sa va lamuriti pe deplin de unde provine diferenta. Mie mi se pare foarte mare aceasta diferenta pentru ca ea sa provina numai din tarife (manopera).
Este posibil ca societatea de asigurare sa nu fie de acord cu unele reparatii intricat nu sunt urmare a accidentului.
Cu parere de rau trebuie sa va spun ca nu pot sa-mi dau seama de unde provine aceasta diferenta intrucat nu am toate elementele necesare. Va sugerez sa luati legatura inca odata cu societatea de asigurari sfatuindu-i sa mai citeasca inca odata Ordinul nr 8/2008 al CSA (daca accidentul s-a produs dupa intrarea in vigoare a acestui ordin) si mai ales art. 50. Conform acestui articol trebuie sa fiti despagubit cu contravaloarea intregii reparatii daca toate operatiile facute sunt urmare directa a accidentului si daca valoarea despagubirii nu depaseste anumite limite.
Va doresc succes!!!
ing. dipl. Ioan Ciobanu
Va multumesc sper sa se rezolve.

Last Edit. S-a rezolvat banii au fost virati.Va multumesc inca odata pentru sfaturi
Ultima modificare: Vineri, 5 Septembrie 2008
chucki21, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident renault clio tillytheone tillytheone Salut, Am avut si eu un accident acum 3 saptamani,din vina mea,am alunecat cu reanult-ul clio si am intrat intr-o dacie papuc.Dacia papuc s-a rezolvat cu ... (vezi toată discuția)
Probleme recuperare dauna.la unii dauna totala la ceilalti nu claus10 claus10 In urma cu 1 luna si jum a avut un eveniment auto.Cineva a intrat in intersectie pe rosu si m-a lovit din lateral.Tipu era asigurat la Omniasig.Am deschis ... (vezi toată discuția)
Daca rca-ul extern nu imi acopera dauna, pot deschide dosar pe casco pt diferenta? luoana luoana Daca RCA-ul nu acopera reparatia, pot deschide dosar pe Casco pt diferenta....eventual sa impart daunele...anumite reparatii sa le fac pe rca, celelalte pe ... (vezi toată discuția)