avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reconstituire drept de propietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reconstituire drept de propietate

Stimate doamne(domni), va rog respectos sa ma sfatuiti intr-o problema tare incurcata ;
-am facut cerere in 1991 in baza L/18 pt.o supraf.in intravilan cf.unui certif.de mostenitor din 1955,este vorba de o diferenta fata de supraf.actuala de citiva ari,aceasta supraf. a ramas ca urmare a vinzari efectuate in 1956 act ce consfinteste ca vecin pe doua laturi "restul de propietate al vinzatoarei" -acesta fiind de fapt si singura dovada a existentei sale.Supraf.in speta,a fost ocupata abuziv dupa 1956 de "nomazi"care dupa 1990 au cerut drep de propietate, l-au obtinut,dupa care l-au si vindut. Problema este ca nu am cum sa fac dovada continuitatii pina in 1990 a restului de propietate pe care o revendic.
Sfatuiti-ma va rog, si dati-mi o solutie cum sa atac problema pt. a nu pierde mult timp si resurse inutil in instante. Va multuesc anticipat tuturor. Cu stima, Giurca I.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:58, 21 Septembrie 2011
Mesaje reeditate
@ iongiurca
Data post: Miercuri, 21 Septembrie 2011, 16:03
Subiect: reconstituire drept de propietate


Stimate doamnedomni), va rog respectos sa ma sfatuiti intr-o problema tare incurcata -am facut cerere in 1991 in baza L/18 pt.o supraf.in intravilan cf.unui certif.de mostenitor din 1955,este vorba de o diferenta fata de supraf.actuala detinuta de mine in acest moment de citiva ari, aceasta supraf. a ramas ca urmare a unei vinzari de teren efectuate in 1958, actul consfinteste ca vecini pe doua laturi "restul de propietate al vinzatoarei" -acesta fiind de fapt si singura dovada a existentei sale ca rest teren de recuperat. Supraf.in speta,a fost ocupata abuziv dupa 1958 de "nomazi"care dupa 1990 au cerut drep de propietate facind "presiuni" la comisia locala de aplicare si validare fond funciar, l-au obtinut, primaria nu mi-a comunicat modalitatea cum au obtinut terenul, dupa care l-au si vindut. Problema este ca nu am cum sa fac dovada continuitatii pina in 1990 a restului de propietate pe care o revendic. Sfatuiti-ma va rog, si dati-mi o solutie cum sa atac problema pt. a nu pierde timp si resurse inutil in instante. Va multuesc anticipat tuturor. Cu multa stima, Giurca I.


@ DEDITA MIHAELA
Data post: Miercuri, 21 Septembrie 2011, 16:46


din păcate, fără această dovadă, mare lucru nu aveți de făcut, mai ales că terenul a fost deja reconstituit altcuiva. în plus de asta, au trecut mai mult de 30 de ani, timp în care, acest teren a fost în posesia altcuiva, motiv pentru care la o eventuală acțiune în revendicare v-ar opune prescripția achizitivă, adică după o posesie utilă timp de 30 de ani, legea spune că se poate constata dobândirea dreptului de proprietate.
prin urmare și cu titlu și fără titlu, dv-stă ați neglijat acest teren mai mult de 30 de ani, iar cel care a exercitat o posesie utilă este proprietar.


@ CiprianPaun
Data post: Miercuri, 21 Septembrie 2011, 16:52


Persoana respectiva a dobandit dreptul prin uzucapiune, dobandind in acest mod dreptul de proprietate.


:offtopic: Interventie moderator
Nu mai deschideti acelasi topic de mai multe ori. In acest caz topic-urile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori, utilizatorul urmand a fi avertizat, iar ulterior, in caz de nerespectare a avertismentului, veti fi banat temporar sau defintiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatia in anulare a unui titlu de propietate iosifdanut iosifdanut Buna ziua! Primaria din localitatea mea, a emis un titlu de propietate mamei mele in 1995. A formulat o cerere de reconstituire a dreptului de propietate ... (vezi toată discuția)
Stabilire intravilan ºi extravilan în registru agricol '59 - '63 jorrdy jorrdy Bună ziua. Aș dori să știu dacă primăria poate stabili pe baza datelor înscrise în registrul agricol \'59 - \'63 care este intravilanul ... (vezi toată discuția)
Constatarea dreptilui de proprietate lordionis lordionis Buna. De ce documente am avea nevoie pentru obtinerea Ordinului Prefectului pt. constatarea dreptului de proprietate pe un teren intravilan fara constructie pe ... (vezi toată discuția)