avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Modificare cadastru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Modificare cadastru

In urma cu cca 3 luni am decis, sa iau un credit ipotecar de la banca, unde mi s-a cerut si cadastrul si intabularea apartamentului, obtinut prin mostenire de la unchiul meu, el neavand copii. Astfel, am apelat la o firma de cadastru, care mi-a dat cadastrul dupa 2 luni. In clipa cand m-am prezentat cu toate actele, inclusiv cadastrul si intabularea, la banca, am sesizat ca este o greseala in planul releveu, intrucat holul este trecut de trei ori, cu suprafete diferite. Dar, una din incaperile catalogate drept hol, reprezinta singura baie din casa, iar in Extrasul de Carte Funciara este specificat "apartament 3 camere si dependinte". Astfel, am fost la firma care mi-a facut cadastrul si le-am aratat. Reprezentantul firmei, sau ce era, a rezolvat totul prin scrierea cuvantului baie peste cuvantul hol, pe care la sters cu corectorul, si aplicarea stampilei in locul respectiv, pentru a evita nu stiu ce timp. Este OK aceasta situatie? Sa ma prezint la banca asa? Se poate sa nu imi aprobe creditul banca din cauza acelei greseli din cadastru? Daca nu, ce e de facut? Cum m-ar putea afecta aceasta modificare pe viitor?
Cel mai recent răspuns: ContSters193759 , utilizator 08:29, 20 Septembrie 2011
Era mai simplu, mai sigur si mai clar daca se refacea plansa cu pricina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu stiu daca am apartament cu 2 camere sau 3 allutza allutza Buna ziua, Am achizitionat un apartament cu urmatoarele dotari: baie, bucatarie, dormitor, hol, living. Dupa mintea mea sa ma exprim mai popular este un ... (vezi toată discuția)
Apartamentul nu este ca in cadastru Adrian Vasile10 Adrian Vasile10 Dupa ce banca a aprobat creditul ipotecar, pot renunta la achizitia apartamentului daca acesta nu corespunde cu cadastrul?(1.are zidul dintre bucatarie si ... (vezi toată discuția)
Punere în legalitate balcon parter Bogdan Ionuț Bogdan Ionuț Bună ziua. De curând am cumpărat un apartament la parterul unui bloc de locuințe. Acesta are și balcon construit undeva în anii 90 fără autorizație ... (vezi toată discuția)