Buna ziua,
Am achizitionat un apartament cu urmatoarele dotari: baie, bucatarie, dormitor, hol, living. Dupa mintea mea sa ma exprim mai popular este un aparatament cu 2 camere dar in toate actele am apartament cu 3 camere.
Va rog ajutatima cu o lege, hotarare o norma legala care reglementeaza notiunea de camera, bucatarie, dependinte pentru a putea intelege cine greseste in aceasta situatie si a sti pe cine trag de urechi. Ma intereseaza numarul actului in rest studiez singura. Ma gandeam ca poate exista ceva in civil sau stiu eu unde.
Daca as accepta acest fapt apartament cu 3 camere reese ca nu exista notiunea de garsoniera deoarece are camera si bucatarie si automat sunt 2 camere daca ne luam dupa principiul actelor mele iar locuinta cu 4 camere devine automat cu 5 camere.
Va multumesc
in sistemul american ati avea un apartament cu 1 camera, livingul nu se pune a fi camera...la ei se numara dormitoarele... la noi este cu doua camere si nu exista reglementare legala care sa clarifice acest aspect.
Poate ati cumparat apartamentul de la cineva care i-a facut modificari si din 3 camere au ramas 2 ?
daca l-ati achizitionat de curand , trebuie sa aveti cadastru pentru el. acolo, in releveu cum sunt descrise incaperile?
apartamentul este nou eu sunt primul proprietar, cadastrul imi zice 3 camere dar in realitate sunt 2 (in cadastru bucataria este trecuta camera cu toate ca nu am bucatarie inclusa in living stilul modern) este un apartament simplu decomandat cu living, dormitor, bucatarie, baie, hol.
Mie imi trebuie o lege o norma ceva ca sa pot da in judecata pe cel ce mia gresit caci altfel nu am nici o dovada in instanta deoarece cel ce a facut considera ca e corect si nu recunoaste (cel ce a facut cadastrul e o institutie a statului) si in plus mia gresit dimensiunile adica in cadastru am dimensiuni mai mari decat in realitate iar eu platesc impozit pe o suprafata mai mare decat ce am eu.
daca ma puteti ajuta cu o lege ceva ar fi perfect.