Buna ziua,
Sunt intr-un proces de partaj al imobilului in care locuiesc eu si fostul meu sot. Au fost facute 2 expertize asupra aceluiasi imobil, prima in care se stabilise o sulta de aprox. 4000 euro si a 2-a in care s-a s-a stabilit aprox. 8000 euro. In ambele exista argumentarea modului in care s-a calculat sulta, doar ca mie diferenta mi se pare foarte mare. DE care din expertize va tine cont instanta. Sau...ce se poate face in acest caz?
Multumesc,
In primul rand ce inseamna au fost facute doua expertize?
1. Daca este vorba despre o expertiza a unui expert desemnat de Instanta si o expertiza a unui expert-parte, Instanta va tine seama, mai mult ca sigur, de opinia expertului desemnat.
2. Daca este vorba de o prima expertiza asupra careia, in conformitate cu art. 212 Cod procedura civila, Instanta nu a fost lamurita si s-a dispus o noua expertiza efectuata de un nou expert, Instanta va tine seama de a doua, probabil, mai ales daca nu a avut nelamuriri si eventualele obiectiuni au fost respinse.
Prima expertiza a fost solicitata de mine pentru stabilirea sultei. A doua a fost contraexpertiza solicitata de fostul sot pentru ca nu a fost de acord cu rezultatul expertizei initiale. In ambele situatii, expertii au fost desemnati de instanta.
Daca opiniile celor doi experti au fost argumentate in rapoartele de expertiza cu siguranta ca una (sau poate chiar amandoua) contin greseli care trebuie sa le identificati si sa le aduceti la cunostinta instantei. Instanta va lua in considerare pe cea corecta. Pentru a identifica greselile efectuate este necesar sa apelati la serviciile unui expert profesionist, altul decat cei doi care si-au exprimat punctul de vedere . Este recomandat ca expertul la care apelati sa fie din alt judet pentru a va feri de o eventuala afinitate existenta intre experti.
Partaj in apel
rokyng
Sunt de mai multi ani intr-un proces de partaj unde problema esentiala este un imobil . La fond s-au facut o expertiza si o contraexpertiza cu o diferenta ... (vezi toată discuția)