avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia pentru concediul de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia pentru concediul de maternitate

as vrea sa intreb ceva:
mi-am luat concediu prenatal cum e platit 85%din net sau brut?
am un salar de 2125 ron brut
ptr cresterea copilului e de 75% net sau brut?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:13, 20 Septembrie 2011
1. - Indemnizatia pentru concediul de maternitate (sarcina si lauzie = pre si postnatal = 126 zile) este de 85% din baza de calcul.
- Baza de calcul se determinã ca medie a veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare.

2. Indemnizatia pentru CCC este 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 600 lei (si nici mai mare de 3.400 lei sau 1.200 lei, in functie de varianta pentru care optati).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de sarcina alina_cj alina_cj Buna ziua. Cu 3 luni inainte de a intra in prenatal am fost in concediu medical. In aceasta perioada voi beneficia de 85% din 75% din salariul net? (vezi toată discuția)
Indemnizatia crestere copil dianabos dianabos Buna seara! Incep prin a specifica ca sunt insarcinata in 18 saptamani si urmeaza sa nasc in jurul datei de 18 aprilie 2014. 1. Inca nu am inteles daca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului cotropica87 cotropica87 Am 2 ore trecute pe carte de munca si un salariu de 200 de lei, se poate sa platesc eu separat darile la stat sa primesc o indemnizatie mai mare nu cea de 600 ... (vezi toată discuția)